Vágólapra másolva!
A Mercedes versenyzője szerint pénteken túl erősnek tűnt a Ferrari, de a McLaren és a Red Bull is gyorsabb náluk.

Noha két héttel ezelőtt, Montrealban csak az utolsó körökben csúszott le a dobogóról, és az Európa Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén is 4. lett alig 0,120 másodperccel lemaradva a 2. helyezett Lewis Hamiltontól, Michael Schumacher Valenciában nem lát reális esélyt arra, hogy a Mercedes idén először eljusson a pódiumig.

A német versenyző eredménye a valóságosnál is jobbnak tűnik azáltal, hogy a pálya mindhárom szektorában egyazon körben érte el a legjobb részidejét, míg másoknak, például az élen végző Fernando Alonsónak, ez nem sikerült. Schumacher különösen a hosszú etapoktól tart, amelyeken a Mercedes eddig hagyományosan nem volt erős.

"Felejtsük el a dobogót! Nem vagyunk elég erősek hozzá" - mondta. "A Ferrarik borzasztóan erősek, és mi a McLarenektől meg a Red Bulloktól is le vagyunk maradva. Ha szerencsénk lesz, az utóbbi két csapat közül valamelyiket legyőzhetjük, de ehhez tényleg szerencse kell. Szóval túl messze vagyunk a dobogótól."

"Nem hiszem, hogy elég jó a tempónk. Az egy dolog, hogy egyetlen körben gyorsak voltunk, de az a kör tűrhetően sikerült, míg azt nem tudom, hogy a többieké jó volt-e. A másik kérdés a hosszú etapos teljesítményünk, mert az rendszerint kicsit rosszabb."

Schumacher különösen délelőtt érezte gyengének a Mercedes balanszát, s bár délutánra szerinte javult a helyzet, csapattársa, a nála 0,666 másodperccel lassabb Nico Rosberg sem volt elégedett vele.

"Délelőtt kissé küszködtünk" - erősítette meg az Autosportnak. "Vesztettünk némi időt az autóval kapcsolatos problémák miatt."

"A balansszal továbbra sem vagyunk igazán elégedettek. A KERS-szel és a motorelektronikai beállításokra vonatkozó új szabályokkal annyi feladatunk van, hogy nem könnyű egyszerre megbirkózni velük."