Vágólapra másolva!

Amerikai F1-csapat készülőben

Két korábbi amerikai Forma-1-es pilóta, Dan Gurney és Phil Hill jövőre színtiszta amerikai csapatot állítana össze. Korábban arról beszéltek, hogy a leendő istálló valamelyik mostani F1-es csapatból születne, ám hétvégén kiderült: teljesen új stábról van szó.

Mivel egy gyengébb F1-es csapatba való társulás fölösleges pluszköltséget jelentene (meglévő adósságok törlesztése), egyszerűbb új istállót alakítani - árulták el az érdekeltek.

Ron Dennis, a McLaren főnöke örömmel fogadta az elképzelést: "Amíg megvan a pénz és a megfelelő embereket választják, nagyon örülnünk kell annak, amit ez a két ember hoz. Egy amerikai Grand Prix-csapat igencsak hozna nézőket. De könnyű azt mondani, hogy csinálunk valamit. Örülünk nekik, de nem tudom, tisztában vannak-e vele, milyen kemény próba vár rájuk."

"Jól ismerem Philt és Dant. Különösen szép emlékeim vannak Danről 1965-ből, mikor először találkoztunk. A lába túl nagy volt, ezért a vezetéshez levágta a cipője orrát. Fura látvány volt, ahogy egy srác sétál a kocsijához, közben kilóg a lábfeje. Akkoriban a Brabhamnek vezetett; rendkívül jópofa volt, a mai napig is az" - nosztalgiázott Dennis.

Barrichello ölébe hullt a győzelem/sport/f-1/20020929biztositottak.htmlTesztelni hívja Rossit a BAR/sport/f-1/20020926tesztelni.htmlAz F1 mostani csapataihttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=41177

"Várhatóan október közepére többet tudunk majd" - mondta maga Gurney. "Amerikai lenne a tulajdonos és mindkét pilóta. Ez a helyes pillanat elkezdeni a munkát. Az egyik legfontosabb dolog a motor. A Forddal már van megállapodásunk, de még nincs szerződésünk."

Bernie Ecclestone, a Forma-1 főnöke is minden tőle telhetőt megtesz a csapat beindítása érdekében. A két alapító közül Hill még nem irányított istállót, Gurney viszont gyakorolta ezt a hatvanas években az Eagle-Weslake-kel.