Vágólapra másolva!
Mika Salo, a Toyota finn versenyzője Monacóban áll rajthoz századik futamán. Salo pontszerzéssel fejelné meg a szép ünnepet.

A finn pilóta már négyszer végzett pontszerző helyen a hercegségben, s célja most sem más.

"Száz verseny - ettől jó öreg leszek!" - viccelődött Salo. "Hogy őszinte legyek veled, többnek érzem ezt, mint a tizediket. Örülök, hogy most Monacóban ünnepelhetek, szeretem ezt a pályát. Nagy kihívás itt vezetni, itt még mindig sokat számít a pilóta, az összes elektronika ellenére, amit manapság használunk. A mi autónk - a TF102-es - nem igazán passzol Monte-Carlóhoz, de ha elérjük a verseny végét, esélyünk lesz pontot szerezni."

Salo - aki korábban vezetett a Lotusnak, a Tyrrellnek, az Arrowsnak, a BAR-nak és a Ferrarinak - jól tudja, mit jelent Monaco utcáin vezetni.

"A legfontosabb Monacóban, hogy ne menj neki semminek - még az első napon se. Ha a hétvége elején nekimész valaminek, nehéz újra lendületet venned. Rengeteg trükkös hely van, ahol óvatosnak kell lenned: a Casino tér be- és kijáratánál, a sikánnál és az uszodánál, ami nagyon gyors rész. Az a helyzet, hogy itt minden kanyar számít, nincs vesztegetni való idő. Ettől olyan hosszú a 78 körös verseny" - vázolta fel az ünnepelt.

Ujlaky István

Ajánlat:

A Monacói Nagydíj

Korábban:

Salo minden futamon pontot szerezne

Fórum:

Toyota Racing Team