Vágólapra másolva!
Luca Montezemolo, a Ferrari elnöke bejelentette: hamarosan elérkezik az ideje, hogy tőzsdére vigyék az ismert olasz márkát.

Mostanában roppant sikeres napokat él meg a Ferrari, prosperál a közúti autóik forgalmazása és sportsikereket is arat, az utóbbi három évben megnyerte a Forma-1-es konstruktőrök, kétszer a pilóták világbajnokságát.

A Ferrari megújulásában kulcsszerepet játszó Montezemolo végre tőkét kovácsolna a sikerekből, jelenleg pénzügyi tanácsadókkal tárgyal a cég milánói tőzsdére való bevezetésétől. "Úgy gondolom, a közeljövőben számolnia kell a Ferrarinak ezzel a forrással" - mondta hétfőn Montezemolo.

Olaszország legnagyobb ipari csoportja, a FIAT - amely 90 százalékban a Ferrari tulajdonosa - tekintélyes anyagi támogatást nyújt a speciális tevékenységének köszönhetően függetlenségét erősen őzrő Scuderiának.

"A Ferrari mindig is képes lesz megállni a saját lábán, ugyanakkor a börze lehetőségeket kínál a mostani programok fejlesztéséhez, másrészt nagy nemzetközi befektetők érdeklődése várható a részvények iránt" - tette hozzá az elnök.

Ajánlat:

Autóipar - a trenddel szemben

Korábban:

Ujlaky István