Vágólapra másolva!

A Sauber-istálló a Japán Nagydíj pénteki szabadedzései előtt jelentette be, hogy Räikkönen helyére, akit a kétszeres világbajnok finn Mika Häkkinen vezetőülésébe ültet jövőre a West-McLaren-Mercedes istálló, a brazil Felipe Massát igazolja le. A 20 éves dél-amerikai, aki idén megnyerte a vadonatúj Euro Forma-3000 sorozatot, a német Nick Heidfeld társa lesz a jövő márciusban startoló 2002-es vb-szezonban.

"Azzal, hogy Felipe mellett döntöttem, még egyszer lehetőséget nyújtok egy feltörekvő fiatal tehetségnek, ahogy azt tettem tavaly Kimi esetében. Az olaszországi Mugello pályáján tartott teszteléseken kitűnő teljesítményt nyújtott, s meggyőzött arról, hogy megállja majd a helyét a Forma-1-ben. Demonstrálta, hogy a jövő potenciális ígérete, aki sokra viheti a legjobbak között” - mondta Massa leigazolása után Peter Sauber csapatfőnök.

Maga a fiatal brazil is örömmel nyilatkozott: "Nem találok szavakat annak érzékeltetésére, mennyire boldog vagyok, hogy jövőre a Sauber autóját vezethetem. Remélem, képes leszek folytatni a csapat sikersorozatát, s hozzásegíteni, hogy megvédje idén kivívott előkelő pozícióját a Forma-1-es konstruktőrök világbajnoki pontversenyében."

Korábban:

Németh Andrea