Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Automobil Szövetség egyik orvosa úgy nyilatkozott, hogy az eddig közöltekkel ellentétben Ralf Schumacher közel egy percre elveszítette eszméletét a Forma-1-es Amerikai Nagydíjon történt bukása után.

Eddig úgy tudtuk, Ralf Schumacher megütötte ugyan magát indianapolisi balesetében, de eszméletét egyetlen pillanatra sem veszítette el. Most az FIA egyik orvosa azt nyilatkozta az Auto Bild Motorsportnak, hogy a német közel egy percig nem volt tudatánál (tíz hónapon belül másodszor) a becsapódás után: szerinte ez a fő oka annak, hogy a Toyota leendő versenyzője nem indul a Magyar és Belga Nagydíjon. "Egy harmadik eszméletvesztés könnyen az utolsó lehet" - mondta aggodalmaskodva a doktor.

A 28 éves német pilóta a június 20-i Amerikai Nagydíjon 297,6 kilométeres sebességgel ütközött autója hátuljával a falnak, agyrázkódást szenvedett, és megrepedt két gerinccsigolyája. 2003 augusztusában a monzai tesztelésen szenvedett súlyos baleset, akkor húsz másodpercre minden elsötétült előtte. Korábban a Forma-1 főorvosa, Sid Watkins is figyelmeztette Schumachert, az elhamarkodott visszatérésnek - egy újabb baleset esetén - halálos következményei is lehetnek.

"Bődületes marhaság, amit ez az állítólagos orvos összehordott, az indianapolisi baleset minden másodpercére emlékszem" - cáfolt kapásból Schumacher. Menedzsere, Willi Weber a csigolyák vártnál lassabb gyógyulásával magyarázta a kerpeni távolmaradását, aki várhatóan a szeptember 12-i Olasz Nagydíjon tér vissza. Ennek feltétele a szeptember 1. és 3. közötti monzai teszten való részvétele, ahol újra összebarátkozhat az akkor már hagyományos orral szerelt Williams-BMW-vel.