Vágólapra másolva!
Egy neves angol újságíró megfogadta: ha a McLaren idén megnyer akár egyetlen Forma-1-es futamot is, akkor pucéran fog szaladgálni Silverstone utcáin. Adrian Newey főtervező és David Coulthard optimista.

Adrian Newey, az istálló technikai igazgatója kíváncsian várja, hogy a nem megnevezett zsurnaliszta valóra váltja-e ígéretét. "Élvezném, ha láthatnám" - mondta Newey a Reuters riporterének. "Illetve nem is tudom, hogy szeretném-e a látni, inkább csak hallani akarok az újságíró tettéről" - tette hozzá nevetve a 2005-ben távozásra készülő főtervező.

A wokingiak egyébként a MP4-19 B változatával rögtön szép eredményt értek el, épp Silverstone-ban Kimi Räikkonen - nem sokkal lemaradva Michael Schumacher mögött - második lett. Azaz jó esély van rá, hogy egyszer valamelyik ezüstnyíl legyőzi az idén szinte verhetetlen, 11/10-es "győzelmi mérleggel" bíró Schumit.

A legutóbbi futamon hetedik helyen végzett David Coulthard úgy érzi, a McLaren óriási lépést tett az új autóval a régivel elértekhez képest. A skót versenyző azt nyilatkozta az f1-live.com-nak, nemcsak hogy gyorsabbak lettek, de megbízhatóbbak is az új McLarenek. Coulthard szerint Hockenheimben még jobb eredményt érhetnek majd el a kiváló új autóval. "Az A modellel nehéz volt fékezni, míg az új autó sokkal stabilabb elődjénél" - tette hozzá a skót versenyző.