Vágólapra másolva!
Ralf Schumacher, a Forma-1-es Williams-istálló pilótája először erősítette meg hivatalosan, hogy a következő szezont a Toyotánál kezdi.

Hónapok óta eldöntött tény, hogy Ralf Schumacher a Toyotához szerződik, eddig mégis csak cáfolatokat hallhattunk a 29 esztendős némettől. Egészen mostanáig, a Bunte című magazinnak adott interjújában ugyanis - indirekt módon ugyan, de - megerősítette a transzfert. "Megerősíthetem, a Bunte nem áll messze az igazságtól, ha azt írja, a Toyotánál folytatom."

Ralf Schumacher szerződése év végén jár le a Williamsnél, meghosszabbításáról komolyabb tárgyalások nem folytak. A német sokat kért, Sir Frank Williams keveset akart adni, így hamar kiderült, esély sincs a megegyezésre. A japán istálló ugyanakkor tárt karokkal várta, s noha előzetesen százmillió eurós fizetésről szóltak a hírek, végül be kell majd érnie "szerény" ötvennel három évre.

Willi Weber, a Schumacherek menedzsere a Francia Nagydíjon jelentette be, hogy napokon belül eldől az indianapolisi balesete után Salzburgban lábadozó Ralf jövője. (A vártnál egyébként gyorsabban gyógyul, így elképzelhető, már a Hungaroringen újra autóba ülhet.) A Toyota minden bizonnyal hét végén, a silverstone-i Brit Nagydíjon jelenti be a hírt.

Ralfhoz kapcsolódó hír még, hogy Alex Zanardi szerint (aki 1999-ben csapattársa volt, s aki később mindkét lábát elvesztette) isteni szerencse, hogy balesetét kisebb sérülésekkel megúszta. "Könnyen halálos lehetett volna az ütközés, Ralf köszönetet mondhat az égieknek" - mondta Zanardi a People-nek. Hogy a Brit Nagydíjon is Marc Gené helyettesíti-e az ifjabbik Schumachert, egyelőre bizonytalan, mindenesetre a spanyol ismét jó esélyekkel pályázik a beugrásra. "Még átbeszéljük, ki lesz a helyettes, több lehetőségünk is van. Legkésőbb péntekre azonban minden kiderül" - ígérte Mario Theissen, a BMW motorsportigazgatója.