Vágólapra másolva!
Michael Schumacher szerint változtatásokra van szükség a Forma-1-ben, ugyanakkor úgy véli, minden lépést meg kell fontolni. A hatszoros világbajnokot meglepte Max Mosley lemondása.

Willi Weber, a Schumacherek menedzsere milliós per indítását fontolgatja az indianapolisi orvosok ellen, akik - valóban érthetetlen módon - nem vették észre, hogy az Amerikai Nagydíjon elszenvedett balesetében Ralf két gerinccsigolyája is megrepedt. A Bad Neuheim-i klinikán felállított új diagnózisnak azonban nemcsak ez a hozadéka, hanem a hatszoros világbajnok Michael nyilatkozata is.

A Ferrari-pilóta szerint átgondolt változtatásokra van szükség a Forma-1-ben, elhamarkodni azonban semmit sem szabad. "Ralf balesete figyelmeztető jel volt, tényleg tenni kell valamit" - fogalmazott Schumacher. "Ugyanakkor meg kell győződni arról is, hogy a változtatások jó irányba viszik el a sportágat. Számtalan lehetőség kínálkozik erre, remélem, jó döntés születik majd. Mellesleg teljesen felháborít az amerikai orvosok slendriánsága, még jó, hogy nem akkor derült fény Ralf csigolyarepedésére, amikor elkezdte volna a felkészülést a francia futamra."

Frank Williams, Ralf főnöke is osztja Schumacher véleményét, a brit szerint "az autóversenyzés mindig veszélyes, ám Ralf balesete félelmetes volt". Kijelentette viszont, amint a német visszatér, egy autó várni fogja. A Forma-1 jelenlegi első számú témájához Rubens Barrichello is hozzászólt, a brazil úgy véli, nem kell feltétlenül változtatni.

"Manapság sokkal biztonságosabbak az autók, mint régen, így nem értek egyet azzal, hogy csökkenteni kellene a sebességet" - így Barrichello. "Imádom vezetni ezeket a gépeket, nem gondolom, hogy vissza kéne fognunk teljesítményüket." A Ferrari másodhegedűse az időmérő változatlanul hagyásáról is elmondta véleményét. "Veszélyes ötlet egy csapásra megváltoztatni mindent. Öt perc alatt nem lehet új szabályokat kiagyalni, sokakkal ellentétben meggyőződésem, jó döntés született hétfőn."

Ami még csapattársát, Schumachert illeti, a németet nagyon meglepte Mosley lemondása. "Voltak idők, amikor nem voltunk egy véleményen, de Max jó volt abban, amit csinált. Kíváncsian várom, ki követi majd, mindenesetre nem lesz könnyű dolga, ha méltó utód akar lenni." Mosley szájából korábban elhangzott, szeretné, ha a Ferrari csapatfőnöke, Jean Todt váltaná.