Vágólapra másolva!
Az 1992-es Forma-1-es világbajnok Nigel Mansell London utcáin köröz egy hét múlva a legújabb Jordan-Ford volánja mögött.

Az 50 éves legenda a jövő hétvégi Brit Nagydíjat népszerűsíti majd a belvárosi Regent Street közönsége előtt, a bemutatón a Jordanen kívül további hét csapat vesz részt. A méltán népszerű, s abszolút közönségkedvenc Mansellen kívül az angolok jelenkori imádottja, Jenson Button is autóba ül, így garantált a "telt ház" a rendezvényen.

1992 világbajnoka hétfőn üléspróbán vett részt a Jordan-gyárban, majd néhány kört tett meg a silvertone-i pályán, hogy kicsit hozzászokjon az EJ14-eshez. Karrierje 1995-ös befejezése óta egyébként ült már (kétüléses) Forma-1-es autóban, tavaly a Minardi egyik gálájára hívták meg.

"Nagyszerű, hogy újra Forma-1-es autót vezethetek" - lelkendezett az "élete szerelméhez" visszatérő Mansell, aki 187 F1-es futamon 31 diadalt aratott. "Egészen egyedülálló, amire most London vállalkozott a Brit Nagydíj népszerűsítéséért, így amikor Eddie felhívott, hogy lenne-e kedvem szerepelni, azonnal tudtam, ez az egyetlen helyes dolog, amit tehetek. Nagyon jól éreztem magam az autóban, s kifejezetten élveztem a silverstone-i körözést: rajtgyakorlatokat végeztem, néhány kanyart meg kifejezetten gyorsan vettem be. Alig várom már a jövő keddi parádét, garantálom, hogy mindenki jól fogja érezni magát!"

"Ez az egész rendezvény azért van, hogy valamit visszaadjunk a Forma-1 rajongóinak. Nigel a közönség kedvence, csak úgy vonzza majd a látogatókat" - jegyezte meg Eddie Jordan. "Büszke vagyok, hogy ő fogja vezetni egyik autónkat!"