Vágólapra másolva!
Ahogy azt várni lehetett, Ralf Schumacher Indianapolisban elszenvedett agyrázkódása miatt nem indul a vasárnapi magny-cours-i futamon. Helyettese a tesztpilóta Marc Gené lesz.

Willi Weber, a 29. születésnapját szerdán ünneplő Ralf Schumacher menedzsere az auto, motor und sport című magazin kérdésére a vasárnapi norisringi DTM-futamon jelentette ki, hogy pártfogoltja indulása "erősen valószínűtlen" Franciaországban. Hangsúlyozta, még ha saját doktorai zöld utat is adnának neki, az F1-főorvos Sid Watkins aligha nyomná kezébe a rajtengedélyt.

A német pilóta így pihen, s megpróbál legalább a jövő héten esedékes Brit Nagydíjra felépülni. A pauza oka természetesen az Amerikai Nagydíjon elszenvedett bukás s az annak következtében szerzett agyrázkódás, hátfájdalmai különösebben nem akadályoznák a németet a vezetésben. Óvatossága egyébként érthető, tavaly az Olasz Nagydíj előtt szenvedett súlyos baleset: akkor siettette a visszatérést, s Monzában, a pénteki szabadedzésen erős fejfájás tört rá, ezért kénytelen volt visszalépni.

Olaszországban a tesztpilóta Marc Gené helyettesítette (remekül, hiszen ötödik lett), s minden bizonnyal a Francia Nagydíjon is a spanyol jut szóhoz. Gené a múlt héten intenzíven tesztelt Jerezben, igazán elégedett - a tavalyi esztendőhöz hasonlóan - a pontszerzéssel lehetne. Ha szerencséje van (bár nyilván nem kíván rosszat Schumachernek), Silverstone-ban is beülhet a kék-fehér versenyautóba.

Az ifjabbik Schumacher bukásának okát különben vitatja egy, a Bild által megszólaltatott szakértő, aki állítólag helyszíni szemlét tartott az Amerikai Nagydíjat követően. Mint mondta, nem lehetett defekt a kiváltó ok, mert míg három keréknél folyamatos féknyomot látott, addig a jobb hátsó "szaggatott vonalat" húzott. A szakértő szerint ez felfüggesztéstörésre utaló jel, ezért úgy véli, a balesetben nem zárható ki a Williams felelőssége.

Az istálló technikai igazgatója, Sam Michael közben elárulta, a németet az ütközésnél 77 g-s (a gravitációs állandó 77-szerese) erőhatás érte, felépülése szerinte a legjobb ütemben halad. Kiderült az is, hogy a Williams némiképp átszabott autóval utazik Magny-Cours-ba, a Jerezben tesztelt új alkatrészek ugyanis beváltották a hozzájuk fűzött reményeket.

A Francia Nagydíjhoz kapcsolódó hír még, hogy az osztrák Christian Klien ujjsérülése "nagyjából" rendbejött, így ő rajthoz állhat Magny-Cours-ban.