Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Minardi-istálló tesztpilótája, Bas Leinders egyre közelebb kerül ahhoz, hogy főállású legyen: új szponzort szerzett, miközben Gianmaria Bruni már másodszor haragította magára a csapatvezetést.

Bas Leinders nagy népszerűségnek örvend a Minardinál. A belga tesztpilótával gyakorlatilag az egész csapat rokonszenvezik, holott a pénteki szabadedzéseken Gianmaria Bruni és Baumgartner Zsolt is rendre "agyonveri". Ettől függetlenül a szponzorok látnak fantáziát benne, a Kanadai Nagydíj előtt például a goldenpalace.com-mal kötött szerződést.

A kontraktus akár ahhoz is hozzásegítheti, hogy versenyen is beüljön az egyik Minardiba, az internetkaszinó legalábbis azt szeretné, ha a Belga Nagydíjon már versenyezne. A sajtó ezúttal nem Baumgartner, hanem Bruni helyére ültetné be, igaz, azzal mindenki tisztában van, hogy a magyar és az olasz versenyző szerződése is az év végéig érvényes.

Leinders menedzsere folyamatosan keresi a lehetőséget, hogyan nyomhatná be mégis pártfogoltját az egyik autóba, így éppen kapóra jött neki, hogy kiszivárgott: Bruni teljesítményével elégedetlen az istálló. Úgy hírlik, Gimmi rosszul érzi magát a faenzaiaknál, elege van az állandó sikertelenségből, motivációs gondjai vannak. Kitartása sem éppen példaértékű, állítólag a Kanadai Nagydíjon annak ellenére dobta be a törölközőt, hogy autója még működőképes volt. Ebben az esztendőben ráadásul ez már a második ilyen alkalom volt.

"Gianmaria talán elégedetlen velünk, de tudnia kell, hogy ez kölcsönösségen alapszik" - mondta (meg nem erősített hírek szerint) Stoddart Montrealban. "Világos, hogy Bruni napjai meg vannak számlálva. Már tárgyal a Jordannel, Pantano helyére pályázik" - jegyezte meg Marc Guiot, Leinders menedzsere, aki azon nyomban türelemre is intett, mondván, egyelőre bizonytalan a bemutatkozás időpontja. A Goldenpalace mindenesetre jelezte, 2005-től kész "főállásilag" finanszírozni a belgát.