Vágólapra másolva!
A hetedik világbajnoki címéért nagy lendülettel és elszántsággal küzdő, az idei nyolc futamon hétszer legyőzhetetlen Michael Schumacher a hétvégi, indianapolisi Forma-1-es versenyen is gyarapítani szeretné pontjait, s úgy érzi - nem is alaptalanul -, hogy újabb siker előtt áll. A BAR-Honda egyik pilótája, Jenson Button dobogós helyre pályázik, az istálló másik versenyzője, Szato Takuma pedig végre célba akar érni.

"A montreali futamon mutatott kiváló teljesítményünk csak növelte az önbizalmunkat. Sikeréhesen utazunk Indianapolisba" - szögezte le a Ferrari német sztárja.

Megjegyezte: a diadalok mindig jótékonyan hatnak a csapatok munkájára, természetesen nincs ez másként a maranellói istálló esetében sem. "Így nem is lehet más célunk a következő nagydíjon, mint az újabb győzelem. Senkinek se legyenek kétségei, továbbra sem mondunk le a sikerekről, nem veszünk vissza a tempóból, s az elszántságunk sem változott!" - jelentette ki Michael Schumacher.

Az esélyekről megjegyezte: testvére, a Williams-BMW-t erősítő Ralf, valamint a BAR-Honda két versenyzője, az angol Jenson Button és a japán Szato Takuma lehet a legnagyobb ellenfél. Michael Schumacher 2000-ben és 2003-ban volt első Indianapolisban.