Vágólapra másolva!
A mindenre kiterjedő orvosi vizsgálatok után eldőlt, hogy a vasárnapi montreali futam 65. körében veszélyesnek tűnő balesetet szenvedő Felipe Massa rajthoz állhat a Forma-1-es világbajnokság kilencedik versenyén, a hétvégi indianapolisi viadalon.

A Sauber-Petronas pilótája hatalmas sebességgel a gumifalnak csapódott, s noha saját lábán hagyta el a roncsot, kórházba szállították. Ott azonban az alapos kivizsgálás során teljesen egészségesnek találták.

"Mindenesetre kiderült, szerencsés voltam, hogy sérülések nélkül megúsztam a balesetet. Jól vagyok, készen állok a versenyzésre" - jegyezte meg a brazil pilóta.

Massa még sohasem indult Forma-1-ben az Egyesült Államok Nagydíján, mivel pályafutása első szezonjában, 2002-ben a német Heinz-Harald Frentzen helyettesítette, tavaly pedig a Ferrari tesztpilótájaként természetesen nem szerepelhetett.

"Már számos versenyzőtől kaptam tanácsot, s a televíziós közvetítések révén is szereztem ismereteket. Valószínű, hogy az első szabadedzés előtt robogóval körbemegyek, de ha mégsem, akkor sem hiszem, hogy néhány körnél többre lenne szükségem ahhoz, hogy tökéletesen megtanuljam a pályát" - mondta Massa