Vágólapra másolva!
Fernando Alonso még mindig nem tudta megemészteni a múlt vasárnapi Monacói Nagydíjon történt kiesését, az esettel kapcsolatban most részrehajlással vádolta meg a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA).

Fernando Alonso a Monacói Nagydíj 42. körében az alagútban akarta lekörözni Ralf Schumachert, ám a manőver vége csúnya bukás lett. A spanyol szerint azért, mert a williamses direkt gázt adott, amikor mellé ért, az ifjabbik Schumacher viszont úgy látta, a Renault pilótája kissé elkapkodta az előzést.

Alonso nyilatkozatában Ralf eltiltását követelte, amire válaszul a versenybíróság közölte, ami történt, egyszerű versenybaleset volt. Az FIA is úgy nyilatkozott, hogy "nem látott semmit", s ez végleg betett Alonsónak: kijelentette, a szövetség részrehajló, s név alapján dönt az esetleges büntetésről.

"Ralf hibázott, ez teljesen egyértelmű, nem is értem, miért nem tesz az FIA semmit" - háborgott Alonso, aki már vasárnap nyilvánvalóvá tette, nem óhajt a némettel szóba állni. "Kívülről valóban nehéz belátni egy alagútba, de ezt az ügyet nem lehet szó nélkül hagyni. Talán a Schumacher név túlságosan meglágyította a döntéshozók szívét, Baumgartnert egy ilyen után keresztre feszítették, s eltiltották volna a következő versenytől."