Vágólapra másolva!
Az idén mind az öt Forma-1-es futamon pontszerző Fernando Alonso úgy véli, hogy Monte-Carlóban sem szakad meg jó sorozata, sőt, bízik abban, hogy ismét dobogóra állhat.

"Eddig kiválóan szerepelt a csapat, az pedig külön boldogságot jelentett, hogy a barcelonai harmadik és negyedik helyünkkel növeltük előnyünket a BAR-Hondával szemben. Természetesen annak már kevésbé örültem, hogy Spanyolországban leszorultam a dobogóról, de most eljött a javítás ideje" - mondta a Renault spanyol pilótája. Megjegyezte: Barcelonában a legjobb körideje alig egy tizeddel volt rosszabb a futamgyőztes Michael Schumacher eredményénél, s ez azt mutatja, hogy kiváló a francia istálló idei autója.

"Ez sokat jelenthet még a folytatásban, de ahhoz, hogy tökéletesen ki tudjuk ezt használni, javulnunk kell az időmérő edzéseken. Akkor ugyanis jó pozícióból tudnék rajtolni, amivel közelebb kerülnék a győzelemhez. Monacóban különösen fontos lesz a kiváló rajthely, hiszen iszonyatosan nehéz feladatot jelent az előzés. Maga a verseny is különleges lesz, így felesleges a jósolgatás" - tette még hozzá Alonso.