Vágólapra másolva!
Az összetettben harmadik Jenson Button bízik abban, hogy vasárnap megszerzi Forma-1-es pályafutása első futamgyőzelmét, pedig nem fűzik szép emlékek a Monacói Nagydíjhoz.

Egy évvel ezelőtt a BAR-Honda angol versenyzője a szombati második szabadedzésen súlyos balesetet szenvedett az alagút után, közel 300 km/órás sebességnél elvesztette uralmát a kocsi felett, és a gumifalba vágódott. Buttont kórházba szállították, majd orvosi tanácsra nem vett részt a futamon. "Györnyörű lenne, ha most dobogóra állhatnék, vagy győznék. Különleges érzést jelentene, főleg a tavalyi balesetem miatt" - mondta Button.

A Forma-1 egyik legtehetségesebb pilótája szerint az esélyek azonban mindenképpen a Ferrari mellett szólnak, a papírforma szerint a hatszoros világbajnok Michael Schumacher hatodszor is első lehet az idei sorozatban.

"Szeretnék meglepetést okozni, s úgy vélem, hogy jó esélyekkel várjuk a versenyt. A monte-carlói körülmények szinte semmiben sem hasonlítanak a többi pálya adottságaira. Nincs hely a hiba kijavítására, hiszen a védőfalak nagyon közel vannak. Emiatt különleges jelentősége lesz az időmérő edzésnek. Sőt, most az is fontos, hogy a csütörtöki szabadedzéseken rengeteg kört tegyünk meg, ehhez Anthony Davidson is hozzájárulhat" - tette hozzá a szigetországi versenyző.