Vágólapra másolva!
A hatszoros világbajnok s az idény eddigi négy futamán magabiztosan győztes Michael Schumacher nem várja elbizakodottan az idény ötödik versenyét, a barcelonai Spanyol Nagydíjat. A német pilóta a BBC-nek kijelentette, a Forma-1 elérte határait.

"Remélem, hogy sikeres volt a felkészülésünk, s így a korábbinál is jobb autóval szerepelhetek a hétvégén. A közelmúltban lebonyolított tesztek ugyanis azt mutatják, hogy a BAR-Honda nagyon erős lesz Barcelonában" - mondta a Ferrari német szupersztárja. Hozzátette: a Spanyol Nagydíj helyszínén rendezett gyakorlások során a maranellói istálló autója nem volt csúcsformában.

"Ráadásul most jön a szezon első felének legnehezebb futama, vagyis szó sincs arról, hogy elkényelmesedve várnám a feladatot. Bízom abban, hogy péntektől ismét jó munkát végzünk." Michael Schumacher már hatszor volt első Barcelonában, 1995-ben és 1996-ban, valamint a legutóbbi négy alkalommal.

A hatszoros világbajnok az esélylatolgatás mellett arról is beszélt a BBC-nek, hogy szerinte a Forma-1 elérte határait. "Lassan már ott tartunk, hogy ezer lóerős motorok dübörögnek az autókban" - vélekedett Schumacher. "Szerintem vissza kellene venni kicsit a teljesítményből, amit a megbízhatóság növelésével lehetne ellensúlyozni. Úgy vélem, elértük a határt, bár azt nem merném kijelenteni, hogy nem jutunk ennél is tovább. A Forma-1 soha nem volt gyorsabb (és jobb), mint mostanság." A német pilóta amúgy nyitott kapukat dönget, hiszen kedden a csapatvezetők rábólintottak Max Mosley FIA-elnök szabálymódosítási tervére, amely nemcsak a költségeket, hanem a sebességet is csökkenteni fogja.

[origo]/MTI