Vágólapra másolva!
Csapatfőnöki teendői mellett június 1-jétől vezérigazgatói feladatokat is el kell látnia Jean Todtnak a Ferrarinál, erről Luca di Montezemolo elnök döntött.

Két hónappal ezelőtt választották meg Luca di Montezemolót az olasz vállalkozók szövetsége, a Confindustria elnökének, azóta pletykáltak arról, hogy az üzletember emiatt lemond a Ferrarinál betöltött posztjáról.

Nos, a találgatásoknak immáron vége, Montezemolo bejelentette, továbbra is a Ferrari Maserati Group első embere marad, egyes feladatokat azonban új, illetve ismert személyeknek passzol le. Így Jean Todt június elsejétől például nemcsak a Forma-1-es istálló csapatfőnöke, hanem vezérigazgató is lesz.

A Ferrarihoz kapcsolódó hír, hogy a csapatnál tesztelt Valentino Rossi bejelentette, nem szándékozik a MotoGP-ből átnyergelni a Forma-1-re. "Az egész csak játék volt, mert imádok autót vezetni" - mondta Rossi. "Nagy élmény volt, de maradok két keréken: a Yamaha versenyzője vagyok, s amúgy is nagyszerűen érzem magam a csapatban." Hogy Rossi önként mondott-e le a Forma-1-ről, az legalábbis kérdéses, a Yamaha ugyanis a teszt után valósággal nekiesett az olasznak. A japánok - amúgy joggal - kissé nehezményezték, hogy a "Doktor" eltitkolta a gyakorlást, s mindenféle szankciókat helyeztek kilátásba.