Vágólapra másolva!
Mérfőldkőhöz érkezik a vasárnapi Spanyol Nagydíjon Michael Schumacher: a Ferrari-istálló német pilótája kétszázadik versenyének rugaszkodhat neki. Jenson Button bejelentette, legyőzné a hatszoros világbajnokot, Johnny Herbert pedig ezzel kapcsolatban megjegyezte, szerinte az angol lehet az, aki miatt visszavonul majd a Forma-1 legeredményesebb versenyzője.

Jubileumot ünnepelhet a hétvégi Spanyol Nagydíjon Michael Schumacher: a német kétszázadik versenye következik. A Ferrari hatszoros világbajnoka pályafutása eddigi 199 futamából mindössze kettőt zárt helyezetlenül (vagyis jegyzőkönyvön kívül), az 1996-os Francia Nagydíjon a felvezető körben kényszerült félreállni motorhiba miatt, míg a '99-es silverstone-i viadalon lábát törte (s a második startnál nem tudott ott lenni).

"Büszke vagyok erre a kétszáz versenyre, de leginkább arra, hogy ilyen régóta benne vagyok a Forma-1 vérkeringésében" - írta Schumacher weboldalán, aki 1991-ben mutatkozott be az autósportok elitkategóriájában. Azóta jó néhány év eltelt, a kerpeni azonban még mindig "húszas évei közepén" érzi magát. Jelenleg 35 esztendős amúgy.

Schumacher nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy melyik világbajnoki címére büszke leginkább ("mindegyiknek egyformán örültem"), kedvenc versenyét viszont megnevezte. "Ha mindenképp választanom kellene, biztosan a 2000-es szuzukai futamra voksolnék. Szenzációs harcot vívtunk akkor Mikával, mindkettőnk hibátlanul teljesített, ahogy csapataink is. Arra a vb-címre nagyon sokat várt a Ferrari, így határtalan volt az öröm."

Az idei szezonban versenyről versenyre javuló Jenson Button közben bejelentette, még többet akar, le akarja győzni Schumachert. "Alig várom a napot, amikor késhegyre menő csatákat vívunk majd Michaellel" - idézte Buttont a Sunday Mirror. "Legfőbb vágyam, hogy futamgyőzelmekért, illetve a világbajnoki címért harcoljak, a csapat is ezt a célt tűzte ki maga elé." Az angol megjegyezte még, csodás, hogy ilyen remekül mennek a BAR dolgai, ám szerinte a fejlődésnek töretlennek kell maradnia ahhoz, hogy az istálló győzelmet ünnepelhessen.

Szavaira reagált Johnny Herbert, aki egykoron éveket töltött el a száguldó cirkuszban, s emlékeztetett Schumacher azon ígéretére, hogy visszavonul, amint feltűnik a színen egy nála is jobb fiatal. Nos, Herbert szerint Button lehet a német "végzete". "Jenson folyamatosan fejlődik" - mondta Herbert a The People-nek. "Ha a BAR még egy icipicit fejleszti az autót, minden adott lesz számára ahhoz, hogy legyőzze a nagy Schumachert. Akinek idén minél több futamgyőzelmet, pole pozíciót kell begyűjtenie, mert meglehet, jövőre (és később) már nem lesz rá lehetősége. Jenson szárnyalása idővel aztán arra is rákényszerítheti, hogy elhagyja a hajót."