Vágólapra másolva!
Egyéves száműzetés után Jacques Villeneuve visszatér a száguldó cirkuszba, a kanadai pilóta menedzsere, Craig Pollock legalábbis ezt állította a The Sun című napilapnak.

A legfrissebb hírek szerint Jacques Villeneuve rajongóinak csak az idei Forma-1-es szezont kell kiböjtölniük kedvencük nélkül, a menedzser-barát Craig Pollock szerint ugyanis a BAR-tól dicstelen körülmények között távozott kanadai jövőre újra ott lesz az elitben. "Nagy pénzt mernék feltenni arra, hogy Jacques 2005-től ismét F1-es csapat tagja lesz" - mondta Pollock a The Sunnak. Optimizmusa nem meglepő, mostanság (ismét) egyre többet beszélnek arról, hogy Juan Pablo Montoya mellett Ralf Schumacher is elhagyja a Williams-BMW-t. Az egyik megüresedő helyre márpedig az észak-amerikai is jó esélyekkel pályázik.

"Már tárgyaltam a megfelelő csapatokkal, Jacques jövője biztos. Voltak erre az esztendőre is ajánlatai, de csak olyan istállóhoz akarta elkötelezni magát, amelynek tagjaként Michael Schumacherrel csatázhatott volna a világbajnoki címért. Éhes még a versenyekre, sikerekre, s új edzésprogramjának köszönhetően fittebb, mint valaha."

"A tárgyalások során a pénz nem játszott szerepet (nem is fog), a visszatérés a lényeg. Persze, egy mezőny végén kullogó autóba nem szeretne beülni, ütőképes gépre van szüksége. A Williams például nagyon ígéretes lehetőségnek tűnik" - tette még hozzá Pollock. Villeneuve - ki ne tudná - éppen kék-fehér színekben gyűjtötte be eddigi egyetlen világbajnoki címét, az 1997-es esztendőben nem talált legyőzőre.

A Williams üléseire természetesen többen is pályáznak, a The Sunnak nyilatkozó egyik bennfentes elárulta, Sir Frank Williamsnek három listája van. Az elsőn jelenlegi, más istállókban vitézkedő, a másodikon újonc, míg a harmadikon expilóták szerepelnek. "Most eléggé valószínűtlennek tűnik, hogy Sir Frank kockáztatna, s egy tapasztalatlan versenyzőt igazolna le" - biztatta a névtelenséget kért alkalmazott Villeneuve-öt. David Richards, a kanadait kipenderítő BAR csapatfőnöke viszont közölte, meglepődne, ha valaki valóban igényt tartana a világbajnok szolgálataira.