Vágólapra másolva!
A barnakőszén-bányászat áldozata lesz Michael és Ralf Schumacher szülőfaluja, Kerpen-Manheim. Andrea Bertolini tesztelheti a Ferrarit, a Le Castellet-i tesztelés első napján David Coulthard volt a leggyorsabb.

Kedden a németországi Kerpen városa hivatalosan bejelentette, hogy 2012-re a földdel teszi egyenlővé Manheimet. Ez a piciny, 1700 lelkes település Kerpen egyik kerülete, s arról nevezetes, hogy itt született Michael és Ralf Schumacher.

A falu a barnakőszén-bányászat áldozata lett (lesz), alatta ugyanis óriási készletet találtak az értékes természeti kincsből. A kölni regionális kormányzat az RWE energiakonszernnel együttműködve legkésőbb 2007-re meg akarja találni a település új helyét, ahová 2012-re mindenkit kompletten átköltöztet: a lakók Neu-Manheim név alatt kezdhetnek új életet.

Schumacherék Manheimben nőttek fel, ott tették meg első köreiket gokarttal. Édesanyjuk ragaszkodott a faluhoz, egészen tavalyi haláláig ott élt (nyughelyét nem háborgatják majd). "Bele kell nyugodnunk az átköltöztetésbe. Ez egy politikai döntés, amely a legmagasabb szinten született meg: a barnakőszén miatt sok millió euróról van szó, még egy Michael Schumacher sem akadályozhatja meg a kitermelést" - nyilatkozta szomorúan Lonie Lambertz polgármester.

"Furcsa érzés" - kesergett Ralf Schumacher. "Manheimben töltöttem gyerekkoromat, rengeteg emlék köt a faluhoz. Az első barátok, a kávézó, a büfé, és a többi. Nemsokára semmi nem marad ezekből, pótolhatatlan veszteség."

Az idősebbik Shumacherhez, pontosabban a Ferrarihoz kapcsolódó hír, hogy tesztelési lehetőséget kap a csapatnál Andrea Bertolini. A 30 esztendős olasz pilóta jelenleg a GT-bajnokságban versenyez egy 360-as Modenával, s Vairanóban próbálhatja ki az F2004-est.

Le Castellet, 1. nap:
1. Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) 1:07.833 (97 megtett kör)
2. Räikkönen (finn, McLaren-Mercedes) 1:08.075 (61)
3. da Matta (brazil, Toyota) 1:08.687 (144)
4. Briscoe (ausztrál, Toyota) 1:08.967 (102)