Vágólapra másolva!
Juan Pablo Montoyát nem aggasztja a McLaren-istálló jelenlegi formája, pedig a kolumbiai 2005-től Wokingban folytatja. Norbert Haug cáfolta, hogy a Mercedes fontolgatná a Forma-1-ből való kiszállást.

Aki a Forma-1-ben él és mozog, mostanság a McLaren válságának okait találgatja, szemlátomást csupán egy ember nem vesz tudomást a gondokról: Juan Pablo Montoya. Pedig ha valakinek, hát a kolumbiainak lenne oka az aggodalomra, elvégre 2005-től már az egyik Ezüst Nyilat fogja terelgetni.

Miután tavaly bejelentette, hogy a Williams-szerelést mclarenesre cseréli, három dologgal indokolta távozását. Több pénzt kereshet, egyenrangúként fogják kezelni csapattársával (mindig is csípte a szemét, hogy a kék-fehéreknél Ralf Schumacher a "kedvenc"), valamint nagyobb esélye lesz a világbajnoki cím megszerzésére.

Tény és való, a McLarennél három évre 33 millió dollárt ígértek neki, ugyanezen időszak alatt Sir Frank Williamstől 18 milliót kapott volna. Igen ám, csakhogy azóta kiderült, Kimi Räikkönen fizetése 2005-től évi 23 millió dollár lesz, így cseberből vederbe került: ismét másodhegedűsként fogják kezelni, anyagi szempontból legalábbis biztosan. Jelenleg úgy tűnik, harmadik indoka is ugrott, a McLaren ugyanis három futam után olyan messze van az élmezőnytől, mint a Minardik a pontszerző helyektől. "Ha ezt Juan Pablo tudta volna, biztosan nem ír alá a McLarenhez" - nyilatkozta nemrégiben egy menedzser.

Az érintett azonban másképp vélekedik a dologról. "Még túl korai lenne hibának minősíteni átigazolásomat" - fejtegette Montoya az Autosportban. "Egy éve van a csapatnak a javulásra, addig kicsit sem aggódom. Akkor sem dől össze a világ, ha netán kicsit hosszabb ideig tart a hullámvölgy, hiszen momentán a Williamsnél is gondok vannak. Nyerni akarunk, de a Ferrari - egyelőre - messze előttünk jár."

A McLaren krízise számtalan pletykát is szült, ezek egyike szerint a Mercedes a gyenge eredmények láttán elhatározta, inkább kiszáll a Forma-1-ből, s máshol próbálkozik. "Ennél nagyobb ostobaságot rég nem hallottam, fel sem vetődött, hogy elhagyjuk a száguldó cirkuszt" - cáfolt határozottan Norbert Haug, a Mercedes sportfőnöke. "Keményebben dolgozni, jobbá válni - ez lesz a jelszavunk az elkövetkező hetekben."