Vágólapra másolva!
Az összetettben csapattársa, a hatszoros világbajnok Michael Schumacher mögött második Rubens Barrichello optimistán várja a Bahreini Nagydíjat, ráadásul a többiekhez hasonlóan ő is most ismerkedik a különleges helyi szokásokkal. Juan Pablo Montoya örül annak, hogy a hét végi viadal révén új közönség kerül közel a Forma-1-hez. Bernie Ecclestone, az F1 első számú vezetője roppant boldog, hogy az autósport elitkategóriája 46 év után visszatér az Arab-világba. Ralf Schumacher ismét tagadta, hogy a 2004-es világbajnokság után a Toyotához szerződik.

"Sohasem jártam még a világ ezen a részén, s ezért az elmúlt napokat Dubaiban töltöttem, hogy szokjam az itteni viszonyokat. Nagyon várom Bahrein felfedezését is" - mondta Rubens Barrichello, majd hozzátette: a korábban bevált módszereivel fedezi fel a pályát, azaz előbb végiggyalogol az aszfaltcsíkon, majd kerékpáron teszi meg ugyanezt.

"A szerelőkre is sok munka vár, amíg beülök pénteken az autóba, biztos, hogy minden részletre kiterjed majd a helyszín feltérképezése. Azonban teljes képet majd csak az első körök után kapunk, de ez nem olyan nehéz, mint ahogy sokan gondolják. Meg kell találni a Forma-1-es autó végső határait, sok múlik a helyes ritmuson."

Juan Pablo Montoya is beszélt várakozásairól: "Hiszek abban, hogy a mostani futam különleges szerepet tölt majd be. Nagy kihívást jelent, hogy egy vadonatúj közegben, frissen átadott pályán kell versenyeznünk" - szögezte le a Williams-BMW kolumbiai sztárja.

Megjegyezte: csodálatos létesítménnyel gazdagodott az autósport elitkategóriája. "Művészien gyönyörű pályán versenyezhetünk, ráadásul az is kedvező, hogy a tervezők számos előzési lehetőséget biztosítottak számunkra. Biztos vagyok abban, hogy nagyszerű futamra kerül sor, már várom, hogy autómmal is kipróbáljam. A malajziai jó szereplés után ismét dobogóra akarok állni!"

Bernie Ecclestone, a Forma-1 első számú vezetője roppant boldog, hogy az autósport elitkategóriája 46 év után visszatér az Arab-világba. "Régi tervem valósult meg. Egyértelmű, hogy új és nagyon érdekes világba érkeztünk: ez itt a Közel-Kelet" - mondta az F1 angol főnöke. Hozzátette: hatalmas lehetőséghez jutott a sportág a bahreini futamrendezéssel. "A csapatok és a szponzorok is elégedettek lesznek" - jegyezte meg Ecclestone.

Legutóbb és eddig egyedülálló módon Marokkó volt házigazdája Forma-1-es viadalnak: 1958-ban a szezonzáró nagydíjat a legendás brit klasszis, Stirling Moss (Vanwall) diadalmaskodott, a pontversenyt a mögötte második helyen célba érkezett honfitárs, Mike Hawthorn (Ferrari) nyerte meg. "Természetesen most már semmi sem hasonlít az akkori időkre" - mondta Ecclestone, aki 46 évvel ezelőtt a helyszínen tekintette meg a casablancai versengést.