Vágólapra másolva!
A pazar malajziai eredmények után a Forma-1-es világbajnokság harmadik futamán, a Bahreini Nagydíjon is legyőzné a Bridgestone riválisát, a francia Michelint-t.

A melbourne-i Albert Parkot és a sepangi pályát már ismerték a pilóták és a csapatok, a világbajnokság harmadik helyszíne, a szahíri ring azonban a Williams kivételével mindenkinek teljesen új lesz. Különösen fontos mindez a gumiszállítók szempontjából, akiknek egy ismeretlen pályára kéne megalkotniuk a tökéletes keveréke(ke)t.

Ilyenkor a számítógépeket hívják segítségül, s különféle szimulációs programokkal próbálják kitalálni, mire is készüljenek. A Bridgestone mérnökei mindenesetre optimisták, s bíznak benne, hogy a malajziai hőség után a sivatagban is a japán gumik lesznek a legjobbak. (Így, zárójelben azért jegyezzük meg: Sepangban szerencséje volt a Bridgestone-nak, mert nem volt olyan meleg, mint az elmúlt években, s a pálya hőmérséklete is kifejezetten nekik kedvezett.)

"Nagyot sokat dolgoztunk a télen azért, hogy gumijaink versenyképesebbek legyenek kánikulában" - mondta Jaszukava Hirosi, a Bridgestone motorsportigazgatója. "Schumacher sepangi győzelme, Barrichello negyedik helye, valamint Massa pontszerzése bizonyította, hogy jó úton járunk."

A szakember elmondta még, hogy Bahreinben izgalmas futamot vár, természetesen Bridgestone-győzelemmel, a Közel-Kelet ugyanis "fontos piacnak" számít a japán gumigyár számára. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy számos ismeretlen tényezővel kell számolni, lásd homok és szél. Szuganuma Hiszao technikai igazgató viszont elárult egy titkot: "Csapataink biztosan jól fognak szerepelni, hála vadiúj fejlesztésű első abroncsainknak."