Vágólapra másolva!
Itt megtalálja az idény összes futamának krónikáját, és még jobbnál jobb képeket is nézegethet hozzá.

Ahogy az elmúlt években, ezúttal is Ausztráliában kezdődött a szezon, méghozzá dögunalmas futammal. A Ferrari jött, látott, győzött (Schumacher, Barrichello sorrendben), a tűzpiros versenygépeket megszorítani sem tudta senki. Baumgartner Zsolt technikai hiba miatt kiesett.

Malajziában egy fokkal jobb volt a helyzet, Montoya már végig Schumacher nyomában lihegett. Igaz, a német csak annyit autózott, ami a győzelemhez kellett, Németországban ki is kiáltották világbajnoknak. Button életében először felállhatott a dobogóra, Baumgartner meg elvitte a célig a Minardit: 16. lett.

Forrás: -- Bahreinben ugyan idén járt először a mezőny, ám ez nem akadályozta meg a Ferrarit abban, hogy kettős győzelemmel távozzon. Baumgartner Zsolt kiesett, csakúgy, mint a válságban lévő McLaren mindkét pilótája.

A San Marinó-i Nagydíj a tíz évvel ezelőtt Imolában elhunyt Ayrton Sennáról szólt - na meg persze Michael Schumacherről. A német ugyan csak a második rajtkockából indult (Button tréfálta meg), de így is fölényesen nyerte az unalmas futamot. Baumgartner Zsolt 15. lett, Kimi Räikkönen megszerezte első pontját.

A Spanyol Nagydíj izgalom szempontjából a San Marinó-i futamot is alulmúlta, ha nincs a rajtrácson rohangászó őrült, semmiről nem tudnánk beszélni. Természetesen Michael Schumacher nyert, így beállította Nigel Mansell 1992-es rekordját.

A Monacói Nagydíjon megszakadt Michael Schumacher pazar sorozata, a német úgy szenvedett balesetet, hogy Fernando Alonso bukása miatt pályán volt a safety car. Pech. Baumgartner Zsolt hat kört kapott a győztes Jarno Trullitól, de így is kilencedik lett.

Az Európa Nagydíjon a Ferrari bebizonyította, hogy Monte-Carlóban csak kisiklás történt. Schumacher senkitől sem zavartatva nyert, Barrichello meg a hetedik helyről ért be másodiknak. Baumgartner 15. lett, de nem előzött meg senkit.

A Kanadai Nagydíj időmérő edzésén a Ferrari jól elaltatott mindenkit, majd a futamon Schumacher történelmet írt. A hatszoros világbajnok előtt senki nem nyert az első nyolc futamból hetet, s arra sem volt még példa, hogy valaki egy adott pályán hétszer diadalmaskodjon. Montrealban egyébként Ralf Schumacher lett volna a második, csakhogy a Williams és a Toyota versenyzőit utólag kizárták szabálytalan fékek miatt. Baumgartner Zsolt a 14. helyett így a tizedik helyen végzett.

Az Amerikai Nagydíjon Baumgartner Zsolt sporttörténelmet írt: pontot szerzett a zsengécske Minardival. A csapat úgy örült a nyolcadik helynek, mintha a magyar fiú futamot nyert volna, de Stoddarték helyzetében ez abszolút érthető is. Schumacher nyert, Barrichello lett a második, Baumgartner bravúrján kívül azonban a futam Ralf Schumacher bukásáról lesz még emlékezetes. A Williams németjét kórházba kellett szállítani, de szerencsére nem szenvedett komolyabb sérülést.

A Francia Nagydíjon Michael Schumacher bohócot csinált a mezőnyből, úgy nyert, hogy négyszer volt kint kereket cserélni. Csapattársa, Rubens Barrichello is nagyot alkotott, az utolsó kör utolsó előtti kanyarjában előzte meg Jarno Trullit, s lett dobogós. Baumgartner Zsolt a 34. körben kicsúszott.

A Brit Nagydíjon is Michael Schumacher nyert, igaz, kicsit küzdenie kellett Kimi Räikkönennel. Jarno Trulli hatalmasat bukott, Baumgartner Zsolt meg a 32. körben kiesett, miután motorja felmondta a szolgálatot.

A Német Nagydíjon sem borult a papírforma: Schumacher beállította 2002-es rekordját, azaz megnyerte 11. futamát is, mögötte élvezetes csata után Button, Alonso sorrend alakult ki. Baumgartner lerajtolta csapattársát, majd végig előtte maradt, s a 16. pozícióban zárt.

Unalom a köbön, ez volt a Magyar Nagydíj. Schumacheré lett a pole, a futamgyőzelem és a leggyorsabb kör, azaz mesterhármast ért el. A Ferrari megszerezte zsinórban hatodik világbajnoki címét, s az is eldőlt, hogy csak ferraris nyerheti meg az egyéni versenyt.

Forrás: -- Egy év szünet után tért vissza a versenynaptárba a Belga Nagydíj, mindjárt nagy izgalmakkal: háromszor kellett beküldeni a safety cart, hullottak a kocsik, mint a legyek. A tetejébe végre nem Schumacher nyert, így az ínyencek is csettinthettek. A német második helyével begyűjtötte hetedik világbajnoki címét, Baumgartner kiesett, miután Button defektes autója "kiütötte".

Monzában Barrichello volt Schumacher, a brazil nyert a hétszeres világbajnok előtt. Aki mellesleg a 15. helyről küzdötte fel magát a dobogóra. Baumgartner 15. lett, csapattársa, Gianmaria Bruni majdnem megégett.

Forrás: -- Parádés futammal debütált a Kínai Nagydíj, volt előzés, izgalom, Schumacher-bakik. A hétszeres világbajnok csupán 12. lett, pályafutása során rosszabb helyen még nem ért célba. Nyert hű fegyverhordozója, Rubens Barrichello, Baumgartner 16. lett.

Japánban nem történt semmi különös, győzött Michael Schumacher. Második öccse, Ralf lett, a dobogó harmadik fokára Jenson Button állhatott fel. Baumgartner Zsolt kicsúszott.

Izgalmas futammal búcsúzott a szezon: Interlagosban a rajt előtt leesett néhány csepp eső, s alaposan összezavart mindent. Rubens Barrichello nagyon szeretett volna nyerni, de csak harmadik lett, ünnepelt pályafutása során negyedszer a Williamstől búcsúzó Juan Pablo Montoya. Baumgartner Zsolt megelőzte csapattársát, s a 16. helyen zárt.