Vágólapra másolva!
Az évek óta Michael Schumacher árnyékában versenyző Rubens Barrichello úgy érzi, hogy idén végre világbajnok lehet. Juan Pablo Montoya úgy véli, hogy a sepangi Malajziai Nagydíjon is verhetetlen lesz a Melbourne-ben nagy fölénnyel diadalmaskodó Ferrari. Fernando Alonso jó szerepléssel kíván emlékezni a március 11-ei madridi terrortámadások áldozataira. Baumgartner Zsolt csapattársa, Gianmaria Bruni bízik abban, hogy a második futamon már értékelhető eredményt ér el.

"Hiszek abban, hogy megvalósulhat az álmom" - szögezte le Rubens Barrichello a sepangi Malajziai Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján. "Még sohasem volt ilyen jó esélyem, de tudom, hogy roppant nehéz lesz a dolgom. Az autóm nagyon gyors és megbízható, a csapat is támogat. Szavaimat tettekkel és eredményekkel kell alátámasztanom."

Barrichello éppen hatszoros csapattársa mögött volt második a melbourne-i idénynyitón úgy, hogy a futamgyőzelemre nem volt igazán esélye. Az is igaz, hogy a vetélytársak sem szorongatták meg. A hatalmas Ferrari-fölény ellenére úgy érzi, hogy a folytatás sokkal nehezebb lesz, vagyis a pontverseny megnyerését sem adják ingyen. "Nem hiszem, hogy megismétlődne a 2002-es világbajnokságon látott fölényünk, sokkal jobbak lettek a vetélytársaink. De hinnem kell magamban, s abban is, hogy jobb lehetek Michaelnél."

Barrichello 2000 óta tagja a maranellói istállónak, s azóta hét futamgyőzelmet aratott. Összetettben kétszer volt dobogós: 2001-ben harmadik, míg 2002-ben második lett.

Juan Pablo Montoya úgy véli, hogy most hétvégén is verhetetlen lesz a Melbourne-ben nagy fölénnyel diadalmaskodó Ferrari. "Nehezemre esik, de ki kell mondanom: nem várok csodát, kevés az esélyünk a győzelemre" - mondta a Williams-BMW kolumbiai sztárja.

Montoya ötödik volt Melbourne-ben, és sokan úgy vélik, hogy a malajziai forróságban jó esélye lesz a végső sikerre, mert az időjárás a Michelin-abroncsokat használó csapatoknak - többek között a Williamsnek, a McLarennek és a Renault-nak - kedvez. "Ebben egyáltalán nem vagyok biztos, bár jó lenne, ha meglepnénk magunkat. De az is váratlan lenne, ha eredménytelenek maradnánk. Nehéz biztosan mondani az esélyeinkről. A melbourne-i futam mindenesetre megmutatta, hogy még sokat kell dolgoznunk a sikerekért. Jó úton haladunk, de nem biztos, hogy a megfelelő tempóban."

Montoya eddig egyszer állt dobogóra Sepangban: 2002-ben második helyen ért célba.

Fernando Alonso jó szerepléssel kíván emlékezni a március 11-ei madridi terrortámadások áldozataira. "Nehéz pillanatokat élünk át, s most is szeretném kifejezni megrendülésemet az elhunytak családtagjainak" - mondta a Renault 22 éves spanyol versenyzője. "A merényletek idején éppen a Maldív-szigeteken pihentem, kevés hírt kaptam. Így csak hétfőn ismertem meg a részleteket, amikor hazatelefonáltam. Sokkolt és elszomorított a tragédia, mert munkába igyekvő felnőttek és iskolába siető gyerekek estek áldozatul." Alonso hozzátette: bármilyen jó eredményt ér el a sepangi Malajziai Nagydíjon, azzal az áldozatok emlékének adózik. "Tudom, hogy nehéz dolgom lesz, mert a Forma-1-ben sem adják ingyen a sikert."

Baumgartner Zsolt csapattársa, Gianmaria Bruni bízik abban, hogy a világbajnokság második futamán már értékelhető eredményt ér el. Az olasz versenyző a melbourne-i idénynyitón célba ért, de neve nem szerepelt a hivatalos végeredményben, mert körökön át a boxban állt, mire a Minardi-Cosworth szerelői végül megjavították autóját. A győztes német Michael Schumacher (Ferrari) 15 körrel "előzte meg" Brunit.

"Örülök annak, hogy Melbourne-ben többször is előzni tudtam, pedig a többiek autója sokkal erősebb motorral rendelkezik. Bízom abban, hogy Malajziában már kevesebb technikai gondom lesz, s akkor hivatalosan is befejezhetem a futamot" - jegyezte meg az olasz pilóta.