Vágólapra másolva!
Az idén még a McLaren-Mercedest erősítő, de Juan Pablo Montoya érkezése miatt jövőre az istállótól szinte biztosan távozó David Coulthard hisz abban, hogy 2005-ben is versenyezhet a Forma-1-ben, legszívesebben a Toyotához vagy korábbi csapatához, a Williamshez szerződne.

"Idén még mindent megteszek jelenlegi munkaadóm sikeréért. Futamokat akarok nyerni, így biztosíthatom a helyem a 2005-ös rajtrácson" - mondta a 32 éves skót klasszis a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt az egyik helyi újságnak. "Jövőre a legjobb helyre szeretnék kerülni. A Toyota roppant szimpatikus, s mindenki tudja, hogy nyerő pilótára van szüksége a sikerekhez, hiszen nem kétséges, erre vágynak. De azt sem tartom kizártnak, hogy visszatérek a Williamshez."

Coulthard 1994-ben és 1995-ben 25 futamon szerepelt Frank Williams istállójánál, 63 pontot gyűjtött, egy viadalt nyert. A mezőny egyik legjobb csapatánál Montoya távozása miatt egy hely mindenképpen kiadó a 2005-ös sorozatra, vagyis a skót bizakodhat. A Toyotánál egyelőre nem beszélnek a jövő évi összeállításról, de kétséges, hogy a 37 éves francia Olivier Panis folytatni akarja-e Forma-1-es pályafutását.