Vágólapra másolva!
Szerdai sajtótájékoztatóján átverőshow áldozata lett Juan Pablo Montoya, a Forma-1-es Williams-istálló kolumbiai pilótája. A dél-amerikai olyannyira felhúzta magát az álújságírók kérdésein, hogy kiviharzott a teremből.

A Williams-BMW főtámogatói közé sorolható Allianz biztosítótársaság sajtótájékoztatót tartott szerdán a Sandown International Racewayen (erre a cég ügyfelei is meghívást kaptak, igazi PR-esemény volt tehát), s ezen jelenése volt Juan Pablo Montoyának, az istálló kolumbiai pilótájának is. A rendezvény egy ideig a legnagyobb rendben zajlott, ám hirtelen műkődésbe léptek az egyik helyi tévétársaság átverőshowjának álújságírói, s bizarr kérdésekkel kezdték bombázni a megdöbbent dél-amerikait.

Akinek, becsületére legyen mondva, egy ideig tartott a türelme, bár akkor már kezdett begőzölni, amikor "támadói" rá sem hederítve telefonálni kezdtek. Miután az egyik mókamester megkérdezte tőle: nem lenne-e kedve édesanyjával golfozni, Montoya kiviharzott a teremből. A világbajnoki cím egyik fő esélyese ezután egész napi programját lemondta, és saját autóján távozott a helyszínről.

"Azt hiszem, Juannak nincs ínyére az itteni humor" - nyilatkozta kínjában Greg Fisher, az Allianz Australia vezérigazgatója, aki magyarázkodásra kényszerült az ügyfelek előtt is. Montoya ellenben úgy véli, egyáltalán nem reagálta túl a történteket. "Türelmes voltam a fickókkal szemben, elvégre ez afféle szponzornap volt. Csakhogy rengeteg pénz van az ilyen dolgokban, így bizonyos határokat célszerű nem átlépni. Magam is kedvelem a tréfákat, de ez most egyáltalán nem volt vicces."

A felvetésre, miszerint a szurkolókban most rossz kép alakulhat ki a sportágról és a pilótákról, a kolumbiai így felelt: "Hogy őszinte legyek, ez cseppet sem érdekel. Beszéltem Frank Williamsszel, szerinte nem követtem el hibát, s ezt gondolom én is."

Békésebb vizekre evezve, a Renault igyekezett kedvében járni olasz pilótájának, Jarno Trullinak, aki nemrégiben kijelentette, azért szereti igazán az Ausztrál Nagydíjat, mert a futam előtti napokban sokat tud sportolni Melbourne-ben. A csapatvezetés ezért összehozott számára egy teniszmeccset, Fernando Alonso társaként megmérkőzhetett a John Alexander, John Fitzgerald (mindketten az ausztrál Davis-kupa-válogatott kapitányai voltak) alkotta duóval. A Kooyong Lawn Tennis Club centerpályáján lejátszott találkozó pontos eredményéről nem érkezett jelentés, mindenesetre Alexander a kézfogások után úgy nyilatkozott, hogy Trulli és Alonso is kitűnően játszott.