Vágólapra másolva!
A vezető Forma-1-es pilóták megpróbálják elérni a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA), hogy azok a lekörözöttek, akik hosszabb ideig feltartják az élen haladókat, komoly büntetésben részesüljenek.

A Forma-1-es pilóták nem tűrik tovább, hogy a totyogó lekörözötteken menjenek el versenyek, ezért szakszervezetük (GPDA) azzal a kéréssel fordult az FIA-hez, hogy a testület a lehető legszigorúbb büntetésben részesítse azokat, akik fittyet hánynak a kék zászlós figyelmeztetésre - írta az Autosport.

A lapnak a GPDA képviseletében Mark Webber nyilatkozott, aki elmondta, szeretnék, ha az FIA még az Ausztrál Nagydíj előtt megoldást találna a problémára. "Jó lenne, ha már Melbourne előtt tisztában lenne mindenki a szabályokkal" - követelőzött szolidan Webber. "Michael Schumacher Charlie Whiting versenyigazgatóval is tárgyalt ez ügyben, nem eredménytelenül."

Webber elárulta még, tisztában van vele, hogy a lekörözöttek is egy futam részei, ám véleménye szerint a lassabbak nem rondíthatnak bele valamely élen haladó versenyébe. A szakszervezet egyértelmű szabályt követel, amely kimondja, a kék zászló meglengetése után maximum mennyi ideje van a hátsó pozíciókban autózóknak a félrehúzódásra, egyszersmind a büntetés elkerülésére.