Vágólapra másolva!
A helyi szervezőbizottság és a regionális hatóságok szerint 2009-ig meghosszabbították a Nürburgring Forma-1-es szerződését Bernie Ecclestone-nal, a száguldó cirkusz első emberével. Mivel Hockenheimben 2008-ig lehet verseny, az Európa Nagydíjjal együtt Németország lett az egyetlen ország, amely két futamot rendezhet.

Az eddigi megállapodás idén járt le, s ennek eredményeként lehetett a németországi pálya az Európai Nagydíj házigazdája. A Német Nagydíj otthonának számító Hockenheim szerződése 2008-ig szól.

A kedden bejelentett szerződéshosszabbítás némileg ellentmond a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) törekvéseinek, Max Mosley elnök ugyanis a napokban kijelentette: az európai futamok kárára kellene 16-ra csökkenteni a Grand Prix-k számát az idei 18 után, s egy országban egy eseményre kerülne sor.

A Forma-1 első számú vezetőjének számító Ecclestone a hétvégén ki is jelentette: jövőre Olaszország csak egy viadalt rendezhet, a San Marinói GP-nek otthont adó Imola búcsúzik. Ugyanakkor a brit multimilliárdos nem tartja kizártnak, hogy a közeljövőben 20 pályán rendeznek futamot.