Vágólapra másolva!
Michael Schumacher, a Forma-1-es Ferrari-istálló hatszoros világbajnok pilótája vasárnap még tovább faragta a fioranói pályacsúcsot, az F2004-essel az 56 másodperces álomhatár alá került. A német szkeptikusan fogadta a hírt, mely szerint idén rendeznek utoljára San Marinó-i Nagydíjat.

Michael Schumacher és a Ferrari nagyon elkapta a fonalat. A német szombaton elért pályacsúcsát vasárnap még tovább faragta Fioranóban, áttörte az 56 másodperces álomhatárt: igaz, az ebben a sportágban létező legminimálisabb különbséggel, egy ezreddel, de ez nem különösebben érdekelte a hatszoros világbajnokot és főnökeit. Az viszont annál inkább, hogy a szombati száz után egy nappal később 115 kört teljesített a legapróbb hiba nélkül az F2004-es, azaz a csapat felkészülése a legjobb ütemben halad a márciusi idénynyitóra.

"Elégedett vagyok az első tesztekkel" - hangzott Schumi cseppet sem meglepő gyorsértékelése. "Azonnal megbarátkoztam az autóval, de ami még ennél is fontosabb, hogy 700 kilométert tettünk meg egyetlen meghibásodás nélkül." A német vasárnap este repülőre ült, s hazautazott Svájcba, a teszteket hétfőn Luca Badoer folytatja a tavalyi modellel.

Schumachert egyébiránt meglepte Bernie Ecclestone nyilatkozata, mely szerint idén rendeznek utoljára Forma-1-es futamot San Marinóban. A kerpeni szerint, aki mellékállásban a törpeállam nagykövete, s tavaly ezen a pályán aratta első futamgyőzelmét az F2003-GA-val (úgy, hogy aznap tudta meg, édesanyja elhunyt), végleges döntés még nem született. "Ecclestone sok mindent szokott összefecsegni. Kivárásra kell játszanunk, még nem dőlt el semmi. Megnézzük, mit tehetünk, hogy újra tárgyalóasztalhoz üljünk."