Vágólapra másolva!
A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium aggódik, de bízik abban, hogy teljesítheti korábban szerződésben vállalt ígéretét, s befektethet Baumgartner Zsolt Forma-1-es jövőjébe - mondta Szigetvári Viktor, a GYISM sajtófőnöke.

A sporttárca a Népszabadság szerdai számában megjelent írásra reagált, amely felveti, hogy továbbra sincs minden rendben a magyar pilóta szerződése körül.

"Az állami befektetés feltétele a 2003. decemberi szerződés alapján, hogy egyértelműen bebizonyosodjék, a menedzsment számára rendelkezésre áll a négymillió dolláros támogatás" - mondta Szigetvári. A GYISM a múlt héten részletes tájékoztatást kért a menedzsmenttől, de egyelőre hivatalos választ nem kapott. A sporttárca aggódik, de nem szab határidőt, és fenntartja ajánlatát.

A Baumgartner Team nem kívánt reagálni a sajtóban megjelent találgatásokra, mely szerint veszélyben van a kormány részvételével létrehozandó, Baumgartner Zsolt pályafutását egyengető kft. megalapítása. Az MTI értesülése szerint a pilóta menedzsmentje kapcsolatban van a GYISM-mel, az elmúlt héten is folytak a tárgyalások, telefonon több egyeztetés történt, és az illetékesek az álláspontjukat már írásban is eljuttatták egymáshoz.

Gyurcsány Ferenc sportminiszter december 22-én jelentette be: a magyar kormány kész arra, hogy támogassa Baumgartner Zsoltnak a Forma-1-es versenysorozatban való szereplését. A tárca vezetője egyúttal jelezte: befektetésről van szó, egy olyan társaságot hoznak létre, amely birtokolja a pilóta versenyzésével összefüggő jogokat. A kormány a társaságban 4 millió dolláros tőkével vesz részt. A pilóta másnap aláírta szerződését a Minardi csapatával, de a Mol Rt. szponzorolásának elmaradása az év elején, komoly gondokat okozott a Baumgartner Teamnek.