Vágólapra másolva!
Könnyen elképzelhető, hogy idén nem szerepel Forma-1-es futamon Jos Verstappen, miután menedzsmentje megszakította a tárgyalásokat a Jordan-Forddal.

"A szerződés bizonyos pontjainak alapos áttekintését követően döntöttünk úgy, hogy lezárjuk a megbeszéléseket. A Jordan által kért feltételek ugyanis bizonytalanná tették volna a sikeres együttműködést" - szögezte le a pilóta honlapján megjelent közlemény. Verstappen hozzátette: mindent megtettek a szerződés megkötéséért, de jelenleg nincs értelme a tárgyalások folytatásának.

A tíz együttes alkotta mezőnyből már csak az írek nem nevezték meg összeállításukat. Az istálló szóvivője múlt szerdán bejelentette: Verstappen látogatást tett a Jordan gyárában, s a német Nick Heidfelddel is előrehaladott tárgyalásokat folytatnak, olyannyira, hogy már előszerződést is kötöttek vele. Internetes források szerint a csapat legalább 85 millió dolláros költségvetéssel akarja elkezdeni a szezont, vagyis a jelölteknek jelentős szponzori hátteret kell felmutatniuk.

Verstappen legutóbb a Minardi-Cosworthnál szerepelt, amelynél idén Baumgartner Zsolt és az olasz Gianmaria Bruni jut szóhoz. A Jordan-Ford október elején a magyar tehetségnek is ajánlatot tett, de a kért 10 millió dolláros támogatás "nem jött össze".