Vágólapra másolva!
Keddtől csütörtökig Valenciában tesztel Baugartner Zsolt: az első magyar Forma-1-es pilóta, akinek a szerződéséhez Bernie Ecclestone, a Forma-1 az első számú irányítója is gratulált, hétfőn utazott el Spanyolországba, hogy kipróbálja a Minardi-Cosworthot.

"A múlt héten remekül sikerült az üléspróba, s már alig várom, hogy 'közelebbről' is megismerkedjek az autóval, hiszen az igazi vízválasztó a teszt lesz, ahol már élesben dolgozom majd együtt a mérnökökkel, szerelőkkel" - mondta a 22 éves versenyző.

"Egyelőre az ismerkedésen lesz a hangsúly, hiszen csapattársamhoz, Brunihoz képest kissé hátrányban vagyok, mivel ő az elmúlt szezonban hivatalos tesztpilótája volt a Minardinak, így sokkal jobban ismeri az autót. Természetesen bízom abban, hogy a harmadik napra már én is megszokom a gépet, és nem lesz semmi gond. Az elmúlt hetek tesztjei során a Jordan-csapat két fiatal pilótája csúnyán összetörte a rájuk bízott autót, és nem tagadom, jólesett, amikor olyan vélemények jutottak el hozzám, hogy bennem az volt a jó, megbízhatóan mentem a legélesebb szituációkban is. Remélem, a mostani teszten sem lesz gondom, és ez a három nap jól szolgálja majd a felkészülést a szezonra. A hétvégén Kitzbühelben volt alkalmam találkozni Ecclestone úrral, a Forma-1 világának első embere rendkívül kedves volt: gratulált a szerződésemhez, és elmondta, a tavaly látottak alapján biztos abban, hogy idén a Minardival is megállom a helyem a Forma-1-ben."

Valenciában további hét istálló - Ferrari, Williams-BMW, Renault, Toyota, Sauber-Petronas, Jaguar-Cosworth, BAR-Honda - gyakorol. Felvonul az összes sztár: a hatszoros világbajnok Michael Schumacher, a brazil Rubens Barrichello, a kolumbiai Juan Pablo Montoya és a spanyol Frenando Alonso is köröz keddtől csütörtökig a Ricardo Tormo-pályán.