Vágólapra másolva!
Már valamivel több mint 120 millió forintról érkezett felajánlás a Baumgartner Zsolt Forma-1-es szereplésének elősegítésére alakult támogatói klubhoz. A család és a menedzsment minden előzetes várakozását felülmúlta az "akció" sikeressége, amellyel az emberek támogatni kívánják az első magyar F1-pilótát.

A Baumgartner Team-hez már péntek estére számos felajánlás érkezett itthonról és külföldről - például az Egyesült Államokból, Németországból és Ausztriából. Magánemberek és cégek jelentkeztek telefonon, e-mailben, illetve személyesen: akadt olyan, aki 30 millió forintot ajánlott fel, sőt olyan üzemanyagtöltő-állomás is, amely egy éven át minden liter eladott benzinből 5 Ft-ot szánna a fiatal pilótára. Rengetegen jelentkeztek egy-kétezer forintos támogatásokkal is.

A Baumgartner Team a felajánlások nagy számát és a rendkívüli érdeklődést tapasztalva döntött úgy, hogy létrehozza a "Baumgartner Zsolt támogatói klubot", melynek számlaszáma: CIB Bank Rt. 10700024-04044806-51900001. Érdeklődni a 06-1-246-2671-es telefonszámon lehet.

"Szinte percenként csörögnek a telefonok, a munkatársaim nem győzik regisztrálni a felajánlásokat" - mondta az ifjú pilóta édesapja, Baumgartner Antal. "Nem is hittük volna, hogy ilyen szerencsés fordulatot vesz az ügy, és megható az a szeretet, ami ezekből a hívásokból a fiam felé árad. Úgy látszik, rengetegen átérzik, milyen fontos az, hogy Magyarországnak legyen Forma-1-es versenyzője."

Baumgartner menedzsmentje a hívások rendkívül magas száma miatt arra gondolt, hogy egy emelt díjas telefonszámot biztosít, amellyel közvetlen támogatást lehet nyújtani. "Amennyiben ennek ellenére is meghiúsul a szerződés, akkor természetesen biztosítjuk, hogy az emelt telefondíjat jóváírják azoknak, akik éltek ezzel a gesztussal" - tette hozzá Baumgartner Antal.

Nagy Bálint, a Matáv Rt. kommunikációs igazgatója a távirati iroda érdeklődésére elmondta: "Baumgartner Antal kérésére a lehető leggyorsabban igyekszünk üzembe helyezni az emeltdíjas támogatói vonalat. Erre előreláthatólag már hétfőn sor kerül."

Baumgartner Zsolt idei Forma-1-es szereplése a Minardival azután vált kérdésessé, hogy az egyik főszponzor, a Mol Rt. a korábbi szándéknyilatkozatához képest az utolsó pillanatban, csütörtökön módosította a támogatás feltételeit, amit a pilóta menedzsmentje nem tudott elfogadni.

A Baumgartner Team a Minardi csapat mindkét autójának két oldalán egy-egy helyet fenntart a klub tagjainak. Azoknak a segítőknek a nevét, akik 1000 forintot meghaladó összeget ajánlanak fel, a futamokat követően közzéteszik a Nemzeti Sportban. Az 5000 forintnál többet áldozók egyedi ajándékot kapnak, az egymilliós összeget meghaladó támogatást nyújtók nevét pedig - hozzájárulásuk esetén - minden versenyen megjelenítik a versenyautókon, a támogatásra vonatkozó megállapodásban foglaltak szerint.

Amennyiben Baumgartner Zsoltnak nem sikerül bekerülnie a Forma-1-be, úgy a Baumgartner Autócentrum Kft. és Baumgartner Antal készfizető kezesség-vállalásával visszafizeti az átutalt összeget.