Vágólapra másolva!
Egy napja maradt a Mol-nak és Baumgartner Zsolt menedzsmentjének, hogy rendezzék a Forma-1-es Minardi-istállóval kötött szerződés vitatott pontjait. Szerdán ugyanis nem született megegyezés a felek között, csütörtökön pedig már utalni kell az első részletet, kétmillió dollárt.

"Baumgartner Zsolt Forma-1-es versenyzésének szponzorációjával kapcsolatban, tekintettel a szerződéses konstrukció még lezáratlan kérdéseire, bizonyos jogi összefüggések és a garanciavállalások tisztázása érdekében csütörtökön folytatódnak a tárgyalások" - tájékoztatta az MTI-t a Mol Rt. sajtóosztálya. A cég mindezek pontos ismeretében tudja majd megtenni végleges szponzorációs üzleti ajánlatát. A felek megállapodtak abban, hogy a tárgyalások lezárásáig további nyilatkozatot nem adnak ki.

Pénteken derült ki, hogy a Mol újra kívánja tárgyalni Baumgartner Zsolt szponzori támogatásának feltételeit, mivel megváltoztak az eredeti feltételek, s a cég bizalma megrendült a pilóta menedzserében. Sajtóértesülések szerint a vállalat az eredetileg tervezett 380 millió forintos támogatást 60 millióra akarja csökkenteni. Frank Tamás válaszul vasárnap felajánlotta lemondását, ha személye akadálya lehet egy esetleges szerződéskötésnek.

A kormány még múlt szerdán döntött arról, hogy az idei költségvetés tartalékából 844 millió forintot fektet abba a cégbe, amely Baumgartner Forma-1-es jogait birtokolja. Az állami befektetés egyetlen feltétele az, hogy a jelenleg külföldön készülő versenyző és menedzsmentje teljesítse korábban tett szponzori vállalásait, vagyis teremtse elő az induláshoz szükséges összeg hiányzó részét, mintegy négymillió dollárt.

Kondor László, a Baumgartner-ügyben a sportminisztérium által megbízott közvetítő kedden felvette a kapcsolatot a Mol illetékes vezetőivel, az érdemi tárgyalások szerdán délután kezdődtek meg. Az idő sürgeti a feleket, mivel csütörtökön kétmillió dollárt kellene átutalni a Minardinak.