Vágólapra másolva!
Baumgartner Zsolt, az első magyar Forma-1-es pilóta reményét fejezte ki, hogy csupán félreértésről van szó az egyik támogatójával kapcsolatban. A versenyző arra reagált, hogy a MOL Rt. pénteken bejelentette: újra kívánja tárgyalni a pilóta szponzori támogatásának feltételeit.

"Ugyan külföldön vagyok, de természetesen értesültem az otthon történtekről" - mondta az MTI-nek Baumgartner Zsolt. "Bízom benne, hogy csak valami félreértésről van szó, és a menedzsmentnek mihamarabb sikerül rendeznie a problémát. Én mindenesetre továbbra is az előre megszabott menetrend szerint készülök, hogy méltóképpen képviselhessem a magyar színeket a Forma-1-ben."

A cég pénteken arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy nem szándékozik kivonulni a fiatal versenyző mögül, továbbra is segíteni szeretné őt, ugyanakkor - ahogy a szóvivő fogalmazott - a szándéknyilatkozat aláírása óta bizonyos körülmények megváltoztak, s ezért akarnak újra tárgyalni a támogatásról.

Baumgartner Zsolt december 23-án írta alá szerződését a Minardi istállóhoz. A kontraktus egy évre szól, hároméves opcióval. Az első fizetési kötelezettségnek január 15-ig kell eleget tenni a csapat felé.