Vágólapra másolva!
Noha a svájci Blick kissé elhamarkodottan kürtölte világgá, hogy a Ferrari Rubens Barrichello szerződését is meghosszabbította 2006-ig, az érintettek hamarosan valóban szignálhatják a papírokat.

A svájci Blick című napilapban nemrég látott napvilágot az a hír, mely szerint a karácsonyi ünnepek alatt a Ferrari meghosszabbította Rubens Barrichello szerződését is. Ismeretes, a kulcsemberek (így Michael Schumacher és Jean Todt) már hónapokkal ezelőtt aláírták 2006 végéig érvényes új kontraktusukat, a brazil azonban ilyen-olyan okok miatt kimaradt a szórásból. Fel is paprikázta magát emiatt rendesen, nemrég be is keményített: közölte, amennyiben márciusig nem egyeznek meg vele, szedi a sátorfáját.

Ilyen körülmények között érkezett a hír az állítólagos szerződéshosszabbításról, amit a Ferrari természetesen cáfol. "Még senki nem írt alá semmit. Amikor elérkezik az idő, mindenkit értesíteni fogunk róla" - nyilatkozta a csapat egyik szóvivője. A Gazzetta dello Sport értesülései szerint nincs is olyan messze ez az idő, a napilap úgy tudja, már a Ferrari hagyományos, jövő heti üdülésén (Madonna di Campiglio, január 13-17.) pont kerülhet az ügy végére.

A tárgyalásokat gyorsíthatja, hogy a Williams állítólag érdeklődik Barrichello iránt, tudniillik a brazillal óhajtja pótolni a 2004 végén távozó Juan Pablo Montoyát. A grove-iak helyzetét megkönnyíti, hogy Barrichello jelenlegi szerződése szintén 2004 végén jár le.

Amennyiben a maranellóiak dűlőre jutnak Barrichellóval, a Forma-1 történetének "legidősebb" pilótapárosa jöhet létre, 2006 végén ugyanis éppen hét éve lenne Michael Schumacher a brazil csapattársa. Az eddigi rekordot a mclarenes David Coulthard, Mika Häkkinen kettős tartja, akik 1996 és 2001 között versenyeztek együtt.