Vágólapra másolva!
Miután kiderült, Baumgartner Zsoltink állami segítséggel ülhet az F1-es Minardiba, röpke felhívásunkra (Írja meg, mit gondol arról, hogy Baumgartner az ön pénzéből (is) Forma-1-ezik!) irdatlan mennyiségű véleménnyel kedveskedtek örvendő vagy anyázó, büszke vagy értetlen olvasóink. Leveleikből szemezgetünk (a tartalmasabbakból, szalonképesebbekből), tessék szembesülni!

"Örülök neki. Végre valami értelmes dologra is költenek. Aki szerint nem jó ötlet erre költeni, az gondoljon bele, mekkora reklám ez Magyarországnak. Nagyobb értéke van, mint a Turisztikai Rt. borzalmas reklámfilmjeinek." (BA)

"Na üdv! Gondom az, hogy nem tudom eldönteni, mi a véleményem. (...) Azt kellene írnom, hogy persze megint a pénzemet költi az ilyen meg olyan kormány. De a másik oldal, hogy mégiscsak egy szezont versenyez egy hazánkfia a Forma 1-ben. Ugyanakkor a Forma-1 nézettsége a Schumacher-éra óta folyamatosan zuhan, és ott egy folyamatosan tizen-akárhányadik helyezett nem hiszem, hogy sokat hoz a mi kis hazánknak. Azonban legalább lesz kinek szurkolnunk, most, hogy Villeneuve eltávozott köreinkből. De azért túlzás, hogy ennyit költünk egy sportemberre, aki valószínűleg nem nagyon brillírozik majd, ellentétben a magyar kézilabdával, amiben inkább helye lenne a pénznek. Szóval látjátok, én nem nagyon tudok dönteni. Majd meglátjuk. A vak is ezt mondta." (sixt)

"Végre észrevette az állam a lehetőséget! Reméljük, az autó is jó lesz, és Zsolt is jól tud teljesíteni. Csodát nem várunk, már maga ez is csoda! :)" (ZoRRo)

"Állami számítás szerint ennyi pénzből egyéves világreklámot kihozni, világrekord (ez tény)! Kérdéses a hatása, hogy ez mennyiben fordítható le majd később befektetőkre, turistákra (ki tudja, mit hoz a jövő az államnak és nekünk). Ez üzlet az államnak, mint maga az F-1 is, az már mellékes számára, hogy milyen fordulatos és érdekes küzdelem lehet a világbajnoki címért." (Deniel)

"Helló! Nemtom, ti mit gondoltok, de szerintem nyugodtan versenyezzen a mi pénzünkből, mert ez nem csak Baumgartner ügye a Formula 1-ben, hanem az egész magyar népé, hiszen VÉGRE van magyar versenyző is!!! HURRÁ! :)" (PD)

"Nem igazán örülök, hogy profi sportot közpénzekből támogatnak. Azonban így talán megbocsátható a kormánynak, hátha jelenkeznek vállalkozók szponzornak.Végül is a sport olyan ágazatáról van szó, amely nálunk eddig nem volt, ha már sikerült idáig eljutnia, akkor megérdemli az egyszeri nagyvonalú segítséget. Lehet ez még sikersportja az országnak, meg kell adni rá az esélyt legalább egyszer!" (Petren Mihály)

"Minden kezdet nehéz. Ha merünk, nyerünk. Annyi mindenre elfolyik a nép pénze, én hiszem, hogy ez megtérül! Zsolt kezdi, ha nem ő, akkor jön más. Ne csak kicsik, nagyok is merjünk lenni! HAJRÁ, MAGYARORSZÁG!!!" (Magyar Károly)

"Mindent bele, Zsolti!!!!" (Stöckert Balázs)

"Szerintem jó, hogy lesz egy Forma-1-es versenyzőnk, és szerintem nem az a típusú ember, aki rombolná az ország imázsát. Ami a pénzt illeti: vándoroltak már nagyobb összegek is politikusok zsebeibe." (B.Bence)

"Hajrá! Ha jól tudom, a Formula-1 a világon a második legnézettebb tv-műsor. Az első ugye a focivébé, az olimpia csak a 3. Tehát mindenképpen jó befektetésnek látszik. Hajrá, Zsolt, mindent bele!!!" (Bács István)

"Puskásék is a szüleink pénzéből fociztak." (Princz Károly)

"Nekem Baumgartner olyan, mint anyunak volt Kokó. Imádom, és büszke vagyok rá. Jó, hogy van F1-es versenyzője az országnak. És a pénz? Legalább jó helyre megy..." (Dudás István)

"Tisztelt magyar sportbarátok és azok is, akik nem azok! Először is nagyon boldog vagyok, hogy Zsolt Forma-1-es szerződése létrejöhet. Méltatnám is Zsolt sportemberi kvalitásait, de ez most nem az a hely, ahol ezt szeretném, bár kétségkívül megérdemelné ez a fiú. Tisztelt magukat valaminek is tartó szponzorok, mecénások, gazdag magyar vállalkozók! Mélységesen szégyelljék magukat, amiért nem ragadták meg az alkalmat, hogy támogatóként léphessenek be a Forma-1-be Baumgartner Zsolt oldalán! Folyton "sírnak", hogy így a Nyugat, meg úgy a Nyugat, ám még tőlünk keletebbre is kapnának azon az alkalmon, ha egy kicsi ország versenyzője ilyen helyzetbe kerülne. De önök nem. Önöknek nem kell Forma-1, és nem kell Forma-1-es pilóta sem! (...) Kedves nagyszájú magyar nép, hőzöngő honfitársaim (az vegye magára, aki fázik)! Örülök, hogy Zsolt Forma-1-es lesz, és nem bánom, hogy az adózók pénzén. Ott volt a lehetőség, kérdezzék meg a nagy multikat, a mindig oly kedélyesen mosolygó topmenedzsereket, hogy miért nem adtak erre pénzt? S majd azután szóljanak. Az nem "buli", ha nyamvadt kis cégüket négy kontinensen reklámozhatják? Csupán 4 millió dollár kellett volna... Pár nagyvállalatnak ez megoldható lett volna, de nem kellett. Így megkérem majd önöket, kedves gazdag mecénásokat, hogy ha esetleg a jövő évben egy Baumgartner Zsolt nevű fiatalember a társaságukba téved, akkor legyen annyi vér a pucájukban, hogy nem állnak vele egy fényképre! Ne keressék majd akkor a (remélem) sikeres sportember társaságát, ingyen. Úgy már könnyű. És magyaros. Magyaros és amatőr, amilyen a kedves nagy cégek gondolkodásmódja. Még egyszer, s nem elégszer tudom mondani, szégyelljék magukat!!! Végezetül, köszönöm Gyurcsány úrnak ezt a gesztusát, köszönöm Frank Tamásnak, hogy mindvégig kitartott és hitt "A" szerződésben, és köszönöm azon magyar cégeknek, amelyek nem tették oda a hiányzó összeg másik felét, mert ezzel is csak önmagukat igazolták, s újfent nem csalódtam a "magyar-modellben"! Hajrá, Zsolt! Hajrá, magyarok! Forma-1, jövünk!!!" (Andor Márió)

"Hajrá, Zsolt! A finn Forma-1-drukkerek nevében sok sikert kívánok! Kimi, reszkess!!!" (päivi kettunen)

"Egyszer meg kell hozni egy ilyen áldozatot, hisz nem sűrűn nyomta a gázt még magyar pilóta az F1-ben!!! Én személy szerint örülök, hogy Zsolti jövőre az F1-ben nyomul!!!" (Freeboy22)

"Nem háborodtam fel. Ha másképpen nem jut lehetőséghez, akkor segítsen az állam, csak azt nem értem, azok, akik fel is tudnak mutatni valamit (olimpikonjaink, kézilabdásaink, úszóink, kajak-kenu válogatottunk stb.), miért nem juthatnak ilyen mértékű támogatáshoz? Én csak reménykedni tudok abban, hogy nem kidobott pénz lesz, bár elnézve az F-3000-ben nyújtott teljesítményét, valamint azt a tényt, hogy a Minardihoz igazolt, nem sok reményem marad. Ezektől függetlenül Forma-1-rajongóként csak gratulálni tudok neki, és őszintén remélem, hogy mindent elkövet majd azért, hogy megbecsült tagja legyen a száguldó cirkusznak." (Fürjesi Balázs)

"Végre már nem az idegen csapatoknak kell szurkolnunk. Hajrá, Zsolti!" (Myself)

"Nagyon helyes. Baumgartnert, a vízilabdázókat, a kézilabdázókat, a kenusokat/kajakozókat, úszókat és azokat kell sportügyileg támogatni, akik nehéz körülmények között készülnek, talán saját pénzüket ölik a felkészülésbe, és mégis hozzák az érmeket, értékes helyezéseket, a dicsőséget. Ha a labdarúgásra pocsékolt pénzeket azokra fordítanák, akik azt eredményességgel tudják viszonozni, mindenki jobban járna." (Dr. Gyarmati Balázs)

"Örülök neki!!! Aki pedig nem így gondolja, az elmehet a .......!" (Hörömpöli Tibor)

"Szerintem jó állami befektetésnek ígérkezik, hiszen a nemzetközi labdarúgás mellett talán a Forma-1 rendelkezik a világon a legnagyobb nézettséggel, így az ott megjelenő reklámok 'nem találnak süket fülekre', mivel a szerződés értelmében az autón nem kis felületen helyet kapnak Zsolt egyéni szponzorai is. Állami befektetések pedig élénkítik az összkibocsátás mértékét, így - ha csak mikroökonómiai síkon gondolkodunk - megtérülés szempontjából jobb befektetésnek tartom, mint egyes más állami beruházásokat." (Scheidler Márton)

"Helyesnek tartom a döntést! Jó lesz látni egy magyart is a mezőnyben! Gondolnunk kell arra is, hogy ez segíthet a Magyar Nagydíj megtartásában is. Én mindenképpen pozitívnak tartom minden oldalról! (B. Levente)

"Szerintem Zsolt megérdemelte, hogy bekerüljön az F1-be, állami segítséggel is. Egyébként véleményem szerint végtelenül lesújtó, hogy ebben az országban nincs annyi vállalkozó kedvű üzletember, aki támogatná a tehetséges sportolókat. (Pedig sokuknak nem jelentene nagy megterhelést a pénz kifizetése!!!) Ez az ország és a támogatók számára egy hatalmas lehetőség, hiszen Zsolt szponzorai az autók felületének 1/3-án hirdethetnek, ami óriási dolog. Ez a befektetés sokszorosan meg fog térülni a mostani bátor szponzoroknak. A többiek meg... Nos, ők majd szidhatják magukat, hogy miért nem mertek belevágni." (Kovácsházi Merse)

"Ez legalább nem hülyeség. Sok olyasmi van, ami marha nagy hülyeség, és tízszer többet adnak ki rá. Ráadásul arról a kutya sem kérdezi meg sehol, hogy írjuk le a véleményünket róla..." (Saxon)

"Örülök neki! Végre egy magyarért is szurkolhatok az F1-ben. Szégyen lett volna, ha nem bírjuk összehozni a srácnak a pénzt." (Breas)

"Szerintem hatalmas dolog, hogy egy magyar ott van a Forma-1-ben. Én örülök neki, hogy végül is az én pénzemből 'is' versenyezhet B. Zs. Inkább Forma-1-re költse az állam a pénzemet, mint például focira. Az 1%-omat is szívesen felajánlanám neki. Ezután már csak bizonyítania kell. Lássuk, mit tud?!" (Beke Viki)

"Tisztelt szerkesztőség! Én egyetértek vele. Végre egy pénzösszeg, ami nem csak eltűnik a süllyesztőben, hanem értelme is van. Zsolt tovább öregbíti a magyarok hírét a világban. Kell ennél jobb országimázs?" (Sári Csaba)

"Ha felületesen vizsgálom, akkor a válaszom: ezt kellett tenni! És csak gratulálni tudok a döntés megszületéséhez! Ha kicsit belemélyedünk, akkor is gratulálnom kell, de azért ott az a kijelentés, hogy 'ez üzleti vállalkozás'. Ez valóban így van, de akkor miért az államnak kell ebbe belefognia? Méghozzá utolsó mentsvárként! (...) Lehetne ezt ragozni nagyon sokáig, és biztosan érkeznek majd pocskondiázó levelek is, de hát ezek vagyunk mi!" (Jáger Viktor)