Vágólapra másolva!
Rubens Barrichello távozik a Ferraritól, ha a Forma-1-es világbajnokság márciusi rajtjáig nem hosszabbítják meg 2004 végén lejáró szerződését.

"Folyamatosan tárgyalunk, de nem szeretnék úgy rajthoz állni az első versenyen, hogy még nyitott a jövőm" - szögezte le a maranellóiak brazil versenyzője. "Szerintem kiváló helyzetet teremtettem magamnak, pedig sokan óvtak attól, hogy Michael Schumacher társa legyek. Boldog vagyok a csapatnál."

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke a napokban azt mondta, hogy Barrichellónál sohasem volt jobb társa a hatszoros világbajnok német szupersztárnak. Ugyanakkor "semleges" nyilatkozatot tett a dél-amerikai pilóta jövőjével kapcsolatban. "Az biztos, hogy kontraktusa érvényes a következő szezonra. De nem kell kapkodnunk a hosszabbítással, bár az is igaz, hogy nem találnánk nála jobbat. Barrichello rendkívül eltökélt és a motivációja is hatalmas."

A nemzetközi sajtó szerint elképzelhető, hogy Rubens Barrichello váltja majd 2005-ben Juan Pablo Montoyát a Williams-csapatnál. A kolumbiai a következő szezont követően a McLaren pilótája lesz. A brazil 2000 óta tagja a maranellói istállónak, s azóta hét futamgyőzelmet aratott.