Vágólapra másolva!
Az indiai Narain Karthikeyan bízik abban, hogy ő lesz az olasz Gianmaria Bruni mellett a Minardi-Cosworth másik versenyzője a 2004-es Forma-1-es világbajnokságban. Márpedig arra a helyre Baumgartner Zsolt is szeretne bekerülni.

"Egyelőre csak egy pilótát nevezett meg a csapat, s úgy tudom, hogy a másik helyre többen is pályáznak. Nemrég tesztelhettem a Cosworth motort, remélem, hogy ezzel sokakat magam mögé állítottam. Bízom abban, hogy a támogatók segítségével jövőre már a futamokon is elindulhatok" - mondta a 26 éves versenyző, aki ugyan nem nevezte meg riválisait, de többek között Baumgartner Zsolt neve is felmerült.

Karthikeyan hozzátette: akkor sem lesz elégedetlen, ha "csak" a pénteki tesztelésekre kötne vele szerződést Paul Stoddart istállója. A Minardi-Cosworth egyike annak a hat csapatnak, amelyek a háromnapos nagydíj-hétvégék nyitányán, pénteken három versenyzővel gyakorolhatnak.

Eddie Jordan, a nevét viselő Forma-1-es csapat vezetője közben szerdán Hollandiában tárgyalt Jos Verstappen főszponzorával, így könnyen elképzelhető, hogy a holland versenyző jövőre is szerepelhet a Forma-1-es világbajnokságon.

Az ír szakember Dordrechtben találkozott Michel Perridonnal, a számítógépes technológiával foglalkozó Trust International vezetőjével. A cég idén főszponzorként segítette Verstappen 2003-as csapatát, a Minardi-Coswortht.

"Jordan úr jelenleg is tárgyal. Sajnos, egyelőre nem mondhatok többet" - jelentette ki a cég szóvivője.

A Jordan-Ford még senkivel sem kötött végleges szerződést, igaz a német Nick Heidfelddel opciós megállapodás született. Az istálló másfél hónappal ezelőtt Baumgartner Zsoltnak is felkínálta a lehetőséget, de szinte biztos, hogy ha a magyar tehetség szerepel a jövő évi sorozatban, akkor sem az ír csapat, hanem a Minardi-Cosworth autójával.