Vágólapra másolva!
Baumgartner Zsolt jövőre már a Forma-1-es világbajnokság állandó résztvevője  lehet, ugyanis konkrét szerződési ajánlatot kapott a Minardi-Cosworth csapatától.

Az istálló közleményében az is szerepel, hogy csak a szükséges szponzori feltételek teljesítése esetén születik megállapodás. A Minardi bízik abban, hogy még ezen a héten pont kerül az ügy végére.

"Forma-3000-es szereplése óta kísértem figyelemmel Zsolt pályafutását . Lenyűgözött az, ahogy az idei Magyar Nagydíjon reflektorfénybe került, Ralph Firman sérülését követően. Rendkívül gyorsan alkalmazkodott a váratlan helyzethez" - mondta Paul Stoddart, a faenzai székhelyű csapat ausztrál tulajdonosa.

"Biztos vagyok abban, hogy hasznos tagja lesz a European Minardinak, ráadásul öt nyelven - többek között olaszul is - folyékonyan beszél. Tudom, hogy felveszi a kesztyűt, amikor elkezd dolgozni a csapattal. Úgy gondolom, hogy Zsolt kiválóan szerepelhet a következő idényben."

Baumgartner Zsolt ígéretes pályafutása az idei Magyar Nagydíjon "gyorsult fel", amikor a szombati első szabadedzésen balesetet szenvedett ír Ralph Firmant kellett helyettesítenie a rajtsorrendről döntő második időmérő edzésen, majd a vasárnapi futamon. Az ehhez szükséges szuperlicencet órák alatt kapta meg a Nemzetközi Automobil Szövetségtől. Két héttel később szintén ő ugrott be Monzában a Jordan-Ford szigetországi pilótája helyett, s életében először célba is érkezett az Autodromo Nazionalén. Ez sporttörténeti eredmény volt, hiszen magyar versenyző - mivel nem is indult - korábban még sohasem szerepelt az autósport elitkategóriájának hivatalos verseny-végeredményében.

"Az elmúlt hetek, hónapok bizonytalansága után talán érthető, ha óvatosan fogalmazok a hírrel kapcsolatban" - mondta Baumgartner. "Mindenesetre már nagyon kevés idő van hátra addig, hogy eldőljön, lehet-e, lesz-e magyar versenyző jövőre a világbajnoki sorozatban. A Minardi bejelentése azért is különösen megtisztelő számomra, mert Paul Stoddart az autósport elitkategóriájának világszerte elismert szaktekintélye."