Vágólapra másolva!
Mario Theissen, a BMW motorsportigazgatója bejelentette, a Williamsnek nem áll szándékában kizárni Juan Pablo Montoyát a fejlesztési munkából. A csapat másik pilótája, Ralf Schumacher elárulta, nem a pénz szerződéshosszabbítása elmaradásának oka.

Mikor a McLaren világgá kürtölte, hogy a 2005-ös idénytől kezdve Juan Pablo Montoya lesz egyik pilótája, a kolumbiai jelenlegi csapatának drukkerei megijedtek: mi lesz, ha a távozó versenyző a Williams titkait is magával viszi Wokingba? Emiatt felmerült, hogy a kék-fehérek esetleg kizárják Montoyát a fejlesztési munkából, nehogy kifecsegjen ezt-azt új munkaadójának, Mario Theissen, a BMW motorsportigazgatója azonban határozottan cáfolta ezt a pletykát.

"Az utolsó verseny leintéséig nyitottak leszünk előtte" - ígérte Theissen. "Egy csapat vagyunk, ahol senkinek sincs titkolnivalója, közösen akarjuk a sikert. Különben is, mi értelme lenne bármit eltitkolni a világbajnokság egyik legnagyobb esélyese előtt? Csak magunknak ártanánk ezzel."

A Williams továbbra sem érzi sürgősnek, hogy megtalálja Montoya utódját. "Egy egész évünk van arra, hogy meghozzuk a döntést" - tette még hozzá a BMW-főnök.

A grove-iak másik pilótája, Ralf Schumacher is hallatott magáról, a német megszólalt régóta húzódó szerződéshosszabbítása ügyében. Mint arról múlt héten beszámoltunk, a tárgyalások megszakadtak a felek között, állítólag az anyagiak miatt. A 28 esztendős német azonban ezt cáfolta. "A pénz itt a legkisebb gond, nem mindig lehet hinni az újságoknak. Számtalan dolog van, amivel nem értek egyet."

Willi Weber, Schumacher menedzsere azt sem tartja kizártnak, hogy pártfogoltja 2005-től új csapatban folytatja. "Ha a feltételek nem lesznek jobbak, egyszerűen nem írunk alá semmit" - mondta Weber. "Gyors autóból akad még néhány a mezőnyben, Ralf biztosan nem fog az utcára kerülni. Eddig amúgy ötféle szerződéstervezetet kaptunk a Williamstől, de továbbra is akadnak problémák. Az első számú gond az, hogy Ralf személyes szponzorai a jelek szerint nem szeretnék, hogy ott folytassa pályafutását."