Vágólapra másolva!
Megszakadtak a tárgyalások a Forma-1-es Williams-istálló, valamint annak német pilótája, Ralf Schumacher között, a felek ugyanis képtelenek konszenzusra jutni a fizetés kérdésében: a csapat kilencmillió dollárt kínál, az ifjabbik Schumacher tizenötöt akar.

Ralf Schumacher néhány hónappal ezelőtt, a frankfurti autószalonon tartott sajtótájékoztatóján ugyan elismerte, a korábbi híresztelésekkel ellentétben nem hosszabbította meg 2004 végén lejáró szerződését a Forma-1-es Williams-istállóval, ugyanakkor azt is mondta az összesereglett újságíróknak, hogy hamarosan odakerülhet aláírása a papírokra. Nos, a megállapodás azóta sem történt meg, s erre egyre kevesebb az esély: mint arról a Bild beszámolt, Sir Frank Williams megszakította a tárgyalásokat a német menedzsmentjével.

Az ok? Természetesen a pénz. Ralf Schumacher jelenleg évi 15 millió dollárt keres a Williamsnél, s ha többet nem is, legalább ennyit 2004 után is szeretne kézhez kapni. "Elsődleges célom, hogy a 2005-ös idényre a jelenleginél is jobb szerződést kössek" - mondta nemrégiben a német, csakhogy a csapatfőnöknek éppen ellentétes céljai vannak. Sir Frank Williams a továbbiakban csak kilencmillió dollárt akar éves fizetésként Ralf Schumachernek átutaltatni, ezt azonban Willi Weber, a 28 esztendős pilóta menedzsere elfogadhatatlannak tartja.

Williams úr szerint viszont az elfogadhatatlan, hogy a menedzsment képtelen az alkura, ezért megszakította a tárgyalásokat. "Elfogyott a főnök türelme" - idézte a Bild a Williams egyik alkalmazottját. Ralf Schumacher jövője miatt mindenesetre nem érdemes aggódni, Weber ugyanis előrehaladott tárgyalásokat folytat a Toyotával. Korábban is többször pletykálták, hogy az ifjabbik Schumacher 2005-től a kölni székhelyű gárdához szerződik, éppen ezen a héten számolt be erről újra az Express című lap. A fentiek tudatában meglehet, ezúttal nem holmi üres fecsegésről van szó...