Vágólapra másolva!
Juan Pablo Montoya egyértelműen David Coulthard tudtára adta: amennyiben jövőre sem alakít nagyot, véget ér Forma-1-es pályafutása.

Miután a McLaren nyilvánosságra hozta, hogy Juan Pablo Montoya 2005-től náluk versenyez, többé-kevésbé mindenki számára világossá vált, David Coulthardnak a következő lesz az utolsó idénye Wokingban. Mi több, egész Forma-1-es pályafutása veszélybe került, így igencsak bele kell húznia 2004-ben, ha továbbra is maradni akar a száguldó cirkuszban. Így gondolkozik kolumbiai utódja is, aki a Times hasábjain osztotta meg gondolatait a nyilvánossággal.

"Davidnek meg kell birkóznia a kialakult helyzettel, s mindent bele kell adnia, ha maradni akar a Forma-1-ben. Egyetlen esélye, ha alaposan feljavul jövőre, máskülönben akár most azonnal veheti a kalapját. Aki nem teljesít megfelelően, nem kap munkát ebben a sportágban" - fejtegette Montoya, aki sokadszorra is elmondta, nem zavarja a tudat, hogy 2005-től csapatot vált, maximálisan hajtani fog a Williams sikeréért.

"A Williams és a BMW az elmúlt években száz százalékig mögöttem álltak, s állnak most is. Amíg Williamsben ülök, ugyanolyan leszek, mint voltam, mindent meg fogok tenni a csapat sikeréért. Különösen, hogy senki nem neheztel senkire, mindössze annyi történt, hogy adódott egy lehetőség, én pedig úgy gondoltam, ideje kipróbálni magam máshol is."