Vágólapra másolva!
Juan Pablo Montoya, a Forma-1-es Williams csapat kolumbiai pilótája reméli, jól határozott, hogy 2005-től a McLaren-istállóhoz szegődik.

"A jövőm, a karrierem szempontjából rendkívül fontos döntést kellett hoznom, s bízom abban, hogy helyesen cselekedtem" - mondta az RCN rádióállomásnak a dél-amerikai sztár. "Le kell szögeznem: semmi bajom sincs a Williamsszel, de mindenképpen tovább kellett lépnem. Amúgy régóta tudják jelenlegi csapatomnál, hogy egy szép napon elhagyom őket: amikor ideszegődtem, megmondtam Frank Williamsnek, hogy 2005-ben távozom, s ha lehet, akkor a McLarenhez."

"Természetesen jövőre is mindent meg fogok tenni azért, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el. Ez nem lesz könnyű, mert 2003-ban is a McLaren és a Ferrari lesz a legkeményebb ellenfél. Ráadásul a Toyota is látványos előrelépést ígér."

Juan Pablo Montoya 1998-ban megnyerte a Forma-3000-es nemzetközi bajnokságot, majd egy évvel később minden idők legfiatalabb győzteseként a tengerentúli CART-sorozatban is a legjobb volt. A Forma-1-be 2001-ben került, s azonnal a szakértők és a szurkolók egyik legnagyobb kedvence lett. Idén érte el legjobb eredményét összetettben: a német Michael Schumacher (Ferrari) és a finn Kimi Räikkönen (McLaren-Mercedes) mögött harmadik lett. Eddig ötven nagydíjon 163 pontot szerzett, három győzelmet aratott, 11-szer volt edzéselső.