Vágólapra másolva!
Vége a hónapok óta tartó a találgatásoknak, a Forma-1-es McLaren-istálló ugyanis hivatalosan is bejelentette: Juan Pablo Montoya 2005-től náluk versenyez.

Montoya 2001 óta, amikor is bemutatkozott a száguldó cirkuszban, Sir Frank Williams együttesében versenyzett, s hónapok óta találgatta mindenki, hol folytatja pályafutását. Leginkább a McLarent emlegették, mint célállomást, ezt azonban ez idáig minden érintett határozottan cáfolta. Az immár hivatalosan is bejelentett váltás oka elsősorban a pénz lehet, a kolumbiait ugyanis mindig bosszantotta (és bosszantja most is), hogy kevesebbet keres, mint Ralf Schumacher.

"Felvillanyozó érzés, hogy 2005-től a McLaren színeiben szerepelhetek" - nyilatkozta Montoya. "Fantasztikus csapathoz kerülök, amely mindig jó esélyekkel pályázik a világbajnoki címre, ráadásul óriási múlttal rendelkezik. Hatalmas lehetőség előtt állok, igyekszem bebizonyítani, hogy nem hiába szerződtettek. Addig is a 2004-es világbajnokságra koncentrálok, amelyet természetesen szeretnék is megnyerni."

A McLaren később jelenti be 2005-ös felállását, mégis szinte biztos, hogy Kimi Räikkönen lesz Montoya csapattársa. David Coulthardnak így a jövő évi lehet az utolsó idénye Wokingban, utána kénytelen lesz csapatot keresni magának. "Versenyeket, világbajnoki címeket akarunk nyerni, így amellett, hogy a soron következő feladatokra koncentrálunk, előre is gondolkodtunk" - mondta Ron Dennis, a McLaren csapatfőnöke. "Hiba lett volna elmulasztani egy olyan tehetség leigazolását, mint Juan Pablo, biztos vagyok benne, hogy remekül kijövünk majd egymással."