Vágólapra másolva!
Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke azt szeretné, ha a MotoGP-ben vasárnap ismét világbajnokságot nyerő Valentino Rossi tesztelné az olasz Forma-1-es istálló egyik autóját.

Schumiék örömünnepe képekben

"Minden szempontból megfelel a kívánalmainknak, miért ne próbálnánk ki. Ezen senki sem veszíthet: Valentino nagy bajnok, csodálatosan vezeti a motorját. Biztos vagyok abban, hogy nálunk is nagyszerűen boldogul majd" - - mondta a szuzukai futamon kettős vb-diadalt ünneplő Ferrari első embere.

A gyorsasági motoros világbajnoki sorozat legnépszerűbb kategóriájának 24 éves klasszisa sorozatban harmadik végső elsőségét ünnepelhette vasárnap Szepangban, a Malajziai Nagydíjon: 2001-ben az 500 kcm-es géposztályban nyert, majd a tavaly útjára indult MotoGP első idényében is diadalmaskodott. Rossi 1997-ben a 125, 1999-ben pedig a 250-esek között is világbajnoki címet szerzett.

A klasszis tavaly novemberben a Brit-ralin tett "négykerekű" kísérletet: egy Peugeot 206 WRC-vel állt rajthoz, de már az első, 23 km-es etapon lesodródott az útról, csúnyán összetörte kocsiját, s feladta a versenyt.

A Ferrari vasárnap triplán örülhetett: Szuzukában Rubens Barichello nyert, míg az istálló és Michael Schumacher világbajnokként zárta a 2003-as szezont.