Vágólapra másolva!
Sir Frank Williams úgy véli, sokakat meglephet majd az élcsapatok 2004-es felállása a Forma-1-es világbajnokságban. A Williams első embere ugyanakkor arról nem nyilatkozott, mi az igazság a Montoyát McLarennel összeboronáló pletykákkal kapcsolatban.

Régóta beszédtéma, hogy Juan Pablo Montoya a Williamstől a McLarenhez igazol (jóllehet szerződése 2004 végéig érvényes), Sir Frank Williams csapatfőnök azonban rendre bősz tagadásba kezd, amint szóba kerül a téma. Ám az Amerikai Nagydíj előtt elejtett egyik nyilatkozatából arra lehet következtetni, a pletykáknak igenis van valóságalapja.

"Egyelőre még nyugodtan lehet találgatni, messze vagyunk még ugyanis attól, hogy biztosat tudjak mondani" - olvasható Sir Frank nyilatkozata az F1Racingen. "Ugyanakkor úgy vélem, egyesek igencsak meglepődnek majd, amikor minden elrendeződik."

Patrick Head főmérnök (Williamsszel karöltve, persze) természetesen hangsúlyozta, Montoyát érvényes szerződés köti a csapathoz, így távozása nem lehetséges. "Arról viszont fogalmam sincs, a kontraktus lejárta után hol folytatja pályafutását" - mondta Head.

Ralf Schumacherrel kapcsolatban nemrég adtunk hírt arról, hogy a korábbi információkkal ellentétben még nem hosszabbította meg szerződését a Williamsszel, amely szintén 2004 végén jár le. "Ralf esetében a dolgok mennek a maguk útján, már csak az aláírás hiányzik a papírokról" - jelentette ki Williams, Montoyáról pedig nem volt hajlandó többet beszélni.

Pedig hallani olyan pletykákat, amelyek szerint ha a McLaren végül magához édesgeti a 27 esztendős kolumbiait, jövőre Jacques Villeneuve lehet a német csapattársa. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy a wokingiak éppen a Magyar Nagydíj előtt jelentették be: 2004-ben is Kimi Räikkönen, valamint David Coulthard szolgálataira számítanak.